Bentaş Betonit A.Ş. CEO’su Turgay Ömür, “Sanayicileri sıkıntılı bir süreç bekliyor”

Enerji Bakanlığı’ndan yapılan son açıklama ile doğalgaz tedarikinde yaşanan sıkıntıların en çok sanayicileri etkilediğini söyleyen Bentaş Betonit A.Ş. CEO’su Turgay Ömür, BOTAŞ’ın bazı tesislere uygulayacağı doğalgaz kısıntısı kararından üretim ve ihracatın çok etkileneceğini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 24.01.2022

Bentaş Betonit A.Ş. CEO’su Turgay Ömür, “Sanayicileri sıkıntılı bir süreç bekliyor”

Son gelen zamlarla maliyet artışlarını sanayiler olarak zaten üstlendiklerini söyleyen Bentaş Betonit A.Ş. CEO’su Turgay Ömür,  “Şirket olarak 4 tesisimiz var. Mevcut tesislerimiz ihracatlarımıza yetmediği için bunlara 2 tane daha eklemeyi düşünüyoruz.  BOTAŞ tarafından ikinci bir emre kadar mevcut gazımızı yüzde 60’tan fazla kullanmamız durumunda cezai müeyyideye tabii tutulacağımızı söylüyor. Bu Türkiye’nin ihracatını azaltmasının yanı sıra yurtdışı verdiğimiz sözleri yerine getiremediğimizden dolayı da yaptığımız anlaşmalardan dolayı da cezalar alacağız.” diyerek açıkladı.

Sanayiciler için sıkıntılı bir sürecin beklediğini de vurgulayan Turgay Ömür, “Kış çok soğuk geçiyor diye ve de iyi bir planlamanın yazdan yapılmaması nedeniyle sanayi firmalarına böyle bir sınırlamanın getirilmesi üretim eksikliğine sebep olacak. 70 ülkede müşterilerimiz var ve bunlara mal gönderemeyeceğimiz anlamına geliyor. Ülkeye de az döviz getirmiş olacağız. Taahhütlerimizi de yerine getiremeyeceğimiz sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar