​Hasibe Şenocak adına ana sınıfı açıldı

Hayırsever işadamı merhum İsmet Şenocak’ın hayatta iken yapımına başlanan ve oğlu Cem Şenocak tarafından tamamlanan Hasibe Şenocak Ana Sınıfı törenle hizmete girdi.

info@karadenizekonomi.com / 12.02.2019

​Hasibe Şenocak adına ana sınıfı açıldı

“Çocuklar dua edecek”

  • Hayırsever işadamı merhum İsmet Şenocak’ın hayatta iken yapımına başlanan ve oğlu Cem Şenocak tarafından tamamlanan Hasibe Şenocak Ana Sınıfı ve Çok Amaçlı Salonu, Ordu Valisi Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tekintaş’ın da katıldığı törenle hizmete girdi.

Şenocak Ailesinin doğduğu topraklar olan Ordu’nun Saraycık Mahallesi’ndeki törenin açılışında konuşan Şenocak Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, “dünya anası” olarak tanımladığı babaannesi Hasibe Şenocak’ın hayatlarındaki yerini anlatırken duygusal mesajlar verdi. Kendisi 10 yaşındayken hayata veda eden Hasibe Şenocak’ın adının bu okulda yaşatılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şenocak, “Babaannemin bundan sonra burada okuyan torunlarına ve yeni kuşaklara güleç yüzle bakacağına inandığını ve okuldaki çocukların da ona gerçek dünyadan dua edeceğini” söyledi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz da törende yaptığı konuşmada, ülkemizin son yıllarda özellikle eğitim alanında büyük bir devrim gerçekleştirdiğini belirterek, Ordu ilinde derslik sayısı konusunda artık bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Eğitimde, sadece devlet imkânları ile değil hayırsever vatandaşların da desteğiyle önemli mesafeler kat edildiğini vurgulayan Yavuz, “Hasibe Şenocak adına yaptırılan bu okulla, kazandığını topluma yatırmak adına kıymetli Şenocak ailesinin Saraycık ile bir kez daha kucaklaştığı görmekten büyük memnuniyet duyduğunu” ifade etti ve başta Cem Şenocak olmak üzere Şenocak ailesinin tüm fertlerine teşekkür etti.

Törene katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş da, insan hayatının topluma faydalı olabilmek için çeşitli sorumlulukları olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, “Merhum İsmet Şenocak’ın bu yönde bir ihtiyacın giderilmesi konusunda talepleri olduğunda hiç tereddütsüz yapılması gerekenleri birlikte yerine getirdik” ifadelerini kullandı. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar