​İş dünyası ekonomiye temkinli..

2018’i daralma ya da “kriz” söylentileri ile geride bırakmaya hazırlanırken iş dünyasını yakın meslek örgütlerinin temsilcileri 2019’a ilişkin de endişe taşıyor.

info@karadenizekonomi.com / 17.12.2018

​İş dünyası ekonomiye temkinli..

UMUTLAR

BAHARA!

  • İş dünyasına göre göstergelerin olumlu seyretmesi halinde bile piyasalarda beklenen düzelme bahar aylarını bulacak.

SERVET ŞAHİN (OTSO BAŞKANI)

  • ·Ekonomik bir savaş ortamında bir yılı geride bıraktık. Oldukça sıkıntılıydı. Dolarda sağlanan düşüşü, düzelme yolunda bir umut olarak görmeliyiz. 2019 daha iyi geçmeyecek belki ama Türkiye, ambargolara rağmen ayağa kalkmasını başarmıştır.

AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN (DKİB BAŞKAN VEKİLİ)

  • ·Dolardaki kontrol edilemez artış nedeniyle 2018 yılı iş dünyası açısından çok iyi geçmedi 2019 yılına da bu endişe ve kaygılarla gireceğiz. Dış ticaretteki belirsizlik ve dövizdeki kur farkından dolayı ciddi zararlar yaşadık. Bu da piyasayı son derece olumsuz etkiledi.

EDİP SEVİNÇ (KFMİB BAŞKANI)

  • ·Genel ekonomiye baktığımızda Türkiye döviz şokunu atlamış görünse de kredi maliyetleri hala sürdürülebilir değil. Bu da ülke koşulları ile bağlantılı bir durum. Şimdi tasarruf yapma sırası devlette ve bürokraside.

HASAN ÇAKIRMELİKOĞLU (GTSO BAŞKANI)

  • · Maliyetler yükseldi, finansal yapısı güçlü olan firmalar krizden yararlanabilirken zayıf olanlar piyasadan çekildi. Bir konkordato furyası başladı. Bu krizden ders çıkarmak da önemlidir. 2019 yılına temkinli bir umut taşıyoruz.

REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar