​OGU iki ili bıktırdı

Giresunlu ve Ordu illeri havalimanında yaşanan sefer iptallerinden şikayetçi olmaya devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.11.2018

​OGU iki ili bıktırdı

   Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çakırmelikoğlu, Trabzon ve Samsun Havaalanlarında mevsimsel şatlardan kaynaklı iptal edilen sefer sayılarının çok daha düşük olduğunu söyledi. 

Sefer iptalleri can sıkıyor

Özellikle hemen yanı başındaki Trabzon ve Samsun Havaalanları’nda mevsimsel şatlardan kaynaklı iptal edilen sefer sayılarının Ordu-Giresun havaalanı ile kıyaslandığında çok daha düşük olması çeşitli soruları akla getiriyor. Bu olumsuzluğa şimdi de sanayiciler dikkat çektiler. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Ordu Giresun Havaalanı’nda sık sık yaşanılan sefer iptallerinin sebebini araştırdıklarını ve bu konuda çözüm üretilebileceğini fark ettiklerini belirtti. GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 300 milyon liraya mal olan havaalanımız Giresun ve Ordu’nun dolayısıyla bölgenin geleceği ve gelişimi için mihenk taşı niteliğindedir. İllerimizin kalkınması ve gelişmesi için dünyanın her yerinden saatler içerisinde ulaşılabilir kentler durumundayız. Özelikle turizm sektörü havaalanı faaliyete geçtikten sonra müthiş bir ivme kazanmış ve bölgede istihdam ve iş kapısı olmuştur. Özellikle yanı başımızda bulunan Trabzon ve Samsun Havaalanları’nda mevsimsel şatlardan kaynaklı iptal edilen sefer sayılarının Ordu-Giresun havaalanı ile kıyasladığımızda çok daha düşük durumdadır. Aynı bölge aynı iklim yapısına sahip olmasına rağmen bizdeki iptaller ortalamanın çok üstündedir” ifadelerini kullanan Çakırmelikoğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin alması gereken önlemlere ilişkin talep ve önerileri de şöyle sıraladı.

-Ordu-Giresun havalimanı yapay mânia bilgilerinin sağlanabilmesi için SHGM tarafından haritacılık kuruluşlarının gerekli akredite işleminin tamamlanması, mevcut aletli iniş sistemi minimumlarının düşürülebilmesi için farklı bir iniş usul tasarımı olan RNP AR uygulama regülasyonunun SHGM tarafından yayınlanarak öncelikli olarak Ordu-Giresun havalimanı için gerekli çalışmaların yapılması.

-RNP AR uygulamasına yönelik mevzuatın SHGM tarafından henüz yayınlanmamış olması,

-Ayrıca; yapay mânia bilgilerini sağlayacak kuruluşların SHGM tarafından belirlenerek haritacılık kuruluşlarının akredite edilmemesi sebebiyle mevcut durumda RNP AR usul tasarımına yönelik çalışmalar yapılamamaktadır.

Meteorolojik bilgiler

Açıklamalarında meteorolojik yayınlarla ilgili noktalara da işaret eden Çakıroğlu’na göre havaalanı için mevcut durum dışında 12 saat için tahmin içeren meteorolojik tahminin ( TAF YAYINI ) Trabzon meydan tarafından yapılması, bu tahminlerin sağlıklı olmamasından dolayı operasyonun devamı için yanlış yönlendirmelere sebebiyet verebilmektedir. Dolayısıyla mevcut durumun ve ileriye dönük tahminin meydanımızca yapılmasının sağlanması iptaller konusunda daha gerçekçi bir yaklaşımın ortaya konulmasını sağlayacak. Çakıroğlu’nun uçuş iptalleri konusunda gösterdiği hassasiyet Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin’in de gündemindeydi. Şahin de Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede Çakıroğlu’nun düşüncelerine aynen katıldığını belirtti ve ekledi. “Geleceğini turizmde gören şehrimizde Ordu-Giresun Havalimanı’ndan İzmir ve Antalya’ya uçuşlar bir an önce başlatılmalıdır.” KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar