Altun Gıda’dan dünyada bir ilk!

Markalaşma yolunda ilerleyen Altun Gıda dünyada bir ilk olarak yüzde 78 fındık ve yüzde 22 pancar şekeri kullanılan fındık ezmesi üretti.

info@karadenizekonomi.com / 17.02.2020

Altun Gıda’dan dünyada bir ilk!

1964 yılından günümüze ticari faaliyetlerini sürdüren Altun Gıda Türkiye'nin fındık alanında önemli firmalarına Tirebolu Kalite Kabuklu Fındık tedarik etmeye devam ediyor. Her yıl ortalama yüzde 15-20 büyüme stratejisiyle hareket ettiklerini belirten Altun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Halil Paltun şunları söyledi; “Altun Gıda'nın, son olarak, büyüme stratejisini başarıyla sürdürürken, Dubai, Riyad, Mekke ve Medine'de bulunan firmalara süper kalite natürel iç fındık ihracatı da gerçekleştiriyoruz. Benimsediğimiz "Tirebolu Kalite Fındık" sloganını ile bugün yurt içinde de lüks kuruyemişçiler, restoran ve pastaneler ile sadece kaliteye önem veren firmalara kavrulmuş iç fındık, fındık unu, pirinç fındık ve natürel iç fındık ile fındık ezmesi sunuyoruz.”

Katkısız ürünler üretiyoruz

Markalaşma yolunda ilerlediklerinin altını çizen Paltun portakallı fındık ezmesi, kivi aromalı fındık ezmesi ve "Beslenme Çantam" markasıyla ilköğrenim çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak üzere ürün çalışmalarına devam etiklerini vurguladı. Paltun, “Dünyada bir ilk olarak geliştirdiğimiz, yüzde 78 fındık ve yüzde 22 pancar şekeri kullanılan fındık ezmemiz hiçbir kimyasal koruyucu katkı kullanılmadan üretiliyor ve yoğun bir talep görüyor. İnsan sağlığına hiçbir zararlı etkisi olmayan, katkısız yeni ürünlerimiz için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca çevre konusuna hassasiyet gösteriyor, kendi elektriğimizi güneş ve rüzgâr enerjisinden sağlıyoruz. Yine, fabrikamız önünde bulunan arazimizde kuracağımız, sadece yöresel ürünler ve el yapımı çikolata ve çikolatalı ürünlerin satış reyonunun yanına sadece elektrikli otomobillerin şarj edileceği bir de istasyon kurmayı planlıyoruz. Bu çalışmalarımızı, çevreye duyarlı bir şirket olduğumuz için keyifle yapıyoruz.

Uzun vadeli politikalar istiyoruz

Sektörün yaşadığı sıkıntılara da değinen Paltun fındık politikalarının mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Yürütülen fındık politikası mutlaka gözden geçirilmeli ve tıpkı sanayi alanında olduğu gibi fındıkta da uzun vadeli projeler başlatılmalı. En fazla gelir getiren bu "Altın" ürünümüz için bir düzenleme ve denetleme kurumu kurulmalı. Her kafadan ayrı ses çıkması önlenmeli, insanları yanlış yönlendiren sorumsuz beyanlar yasaklanmalı. Üreticimizin aleyhine olan her adım denetlenmeli. Özetle fındık sektörü, ziraat odalarının fiyat açıkladığı, borsaların fındık üretimi çalışması yaptığı bir ortamdan kurtulmalı fikrindeyim.”dedi. HABER MERKEZİ
 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar