Başkan Tepe 16 milyon liralık projeden endişeli

Gülyalı’da 16 milyon lira harcanarak yapılan ve yakın zamanda faaliyete başlaması planlanan Çikolata Park için endişeleri olduğunu dile getiren Başkan Tepe, “Kilogramı 200 liraya çikolata satmak gerçekçi değil. Ayrıca dünyaca ünlü markalarımızın olmadığı yerde çikolatayı pazarlamamız çok zor.”

info@karadenizekonomi.com / 19.02.2020

Başkan Tepe 16 milyon liralık projeden endişeli

60 dönüm arazi üzerine yaklaşık 16 milyon lira harcanarak yapılan ve son aylarda faaliyete başlaması için çaba harcanan Çikolata Park projesiyle ilgili sürecin sonuna geliniyor. Projeyle ilgili endişeleri olduğunu dile getiren Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Yapım süreci ve açılması muammaya dönen proje,  kasım ayında inceleme gerçekleştirdiğimizde çürümeye yüz tutmuştu. Gündeme taşıdıktan sonra ivedilikle tamamlanma sürecine girdi. Çikolata Park’ın açılması en çok bizi mutlu eder ancak işletme başarısızlığı da en çok bizi üzer. Endişelerimiz dikkate alınmalı” dedi.

Kilosu 200 liradan satış sürdürülebilir değil

Kilogram 200 liradan çikolata satmanın sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Tepe, “ Turistler için fiyatı en düşük destinasyon Karadeniz’dir. Ortalama 1100 TL bütün bölgeyi gezmeye çıkan turiste kilogramı 150-200 TL arasında değişen çikolatayı satmak gerçekçi değil. Bölgemizi  ziyaret eden turist için lüks bir hediyelik. Üstelik turistin en çok şehrimizi ziyaret ettiği sıcak yaz günlerinde çikolata gibi erime riski yüksek bir hediyeyi pazarlamak çok zor. Bu riskin farkında olan Sağra, Gürsoy gibi özel çikolata markaları dahi Çikolata Park içerisinden işyeri kiralamıyor. Dünyaca ünlü markalarınızın olmadığı bir yerde çikolatayı pazarlamamız çok zor” diye konuştu

Kütüphane Çikolata Park’a taşınmalı

Çikolata Park’ın Gülyalı Belediyesi’ne devrini istediklerini belirten Başkan Tepe, “Biz burada  düğün, konferans salonu, spor donatıları gibi sosyal kısımları 60 günde hizmete açacağımızı taahhüt etmiştik. İlçemizin önemli sorunları var. Örneğin, ilçe kütüphanemizin konumu Gülyalı’ya yakışır durumda değil. Bir tarafı kahvehane, bir tarafı demir doğrama atölyesi. Aileler çocuklarını kütüphaneye gönderemiyor. Bu ayıbı ortadan kaldırmak için Temmuz ayında meclisimizi olağanüstü toplamıştık ve eski belediye hizmet binamızın iki katını Kültür ve Turizm Bakanlığına ücretsiz tahsis etmiştik. Ancak buna sıcak bakılmadı. Gülyalı’yı yönetmeye talip olanlar Gülyalı’nın kangren olmuş sorunlarının çözümüne yönelik adımlarımıza destekte bulunmak yerine siyasi gelecekleri için kurumları karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Kütüphaneyi yeni yerinde eylül ayında eğitim öğretim sezonunun başlangıcına yetiştirmeyi planlıyorduk. İlçe kütüphanesi derhal Çikolata Park içerisine taşınarak bulunduğu konumdan kurtarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar