Çakırmelikoğlu; ''Daha fazla gelir için sayısız faaliyet''

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun'un turizmi hakkında konuştu.

info@karadenizekonomi.com / 18.12.2018

Çakırmelikoğlu; ''Daha fazla gelir için sayısız faaliyet''

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, odanın turizm ile alakalı tamamlanmamış ve devam eden projeleri hakkında konuştu.

''Kimseyi dışlamadık''

Öncelikle ilimizin gelişimine kalkınmasına ve tanınmasına gayret eden kim varsa hepsini tebrik ederim ve başarılar dilerim.. Biz hiçbir zaman yapılanı küçümsemedik ve kim olursa olsun fikri zikri ne olursa olsun takdir ettik. Kimseyi dışlamadan Giresun’da ben anlayışına yıkan ve biz anlayışının hâkim olması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz..

''Herhangi bir beklenti olmadan sayısız faaliyet''

Sadece turizm değil bütün sektörlerde ilimizin daha fazla gelir elde etmesi ve daha rekabetçi hale gelmesi için sayısız faaliyet yaptık. Kamu , STK, Üniversite ile yakın işbirliği içerisinde çalıştık ve ortak projeler geliştirdik. İlin önemli sorunları için sürekli lobi faaliyeti içeresinde olduk. Bunları yaparken de herhangi bir beklenti içerisinde olmadık tek beklentimiz daha gelişmiş, kalkınmış ve rekabetçi bir il olabilmektir. Giresun’u sürekli başka illerle kıyaslayıp mikro milliyetçilik de yapmadık. Çünkü her ilin kendisine göre bir potansiyeli vardır ve ili etkileyen onlarca farklı sebepler bulabilirsiniz. Küçük ve dar kalıplara hiç sığınmadık ne ise onu söyledik ve de yapmaya gayret ettik.

''Projelerimizi internet sayfamızdan takip edebilirsiniz''

En başında belirttiğim gibi hem oda olarak hem de şahsım turizm sektörüne büyük önem vermiş ve ilde sayısız projelere imza atmış durumdayız. Projeler ve diğer faaliyetlerimiz her daim sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda kamuoyu ile paylaşılır.Sadece internet üzerinde arama motoruna, “Giresun TSO ve Turizm” yazdığınızda binlerce sonuca ve görsele rastlamanız mümkün. Yani aslında isteyen her türlü bilgiye ulaşır yada ulaşamadığında sadece bir telefon ve e-maille bile biz oda olarak her türlü bilgilendirmeyi yapmaktayız.

Sorun şu ki “üzüm mü yenilecek bağcı mı dövülecek” çözmedik. Şimdi birkaç projeden bahsedeceğim hepsini uzun uzun anlatmayacağım; Giresun TSO olarak 2018 yılında DOKA, ve Valiliğimizle birlikte ilin ilk ve tek eylem planı olan “Giresun Turizm Stratejsi ve Eylem Planını”hazırladık. Bu plan şuan valiliğimiz tarafından uygulamaya alındı .. Direk sektörü ilgilendiren “Mavi ile Yeşili Keşfetmeye Giresun’dan Başla” HİSER projesine başladık. (39 firma, 3 yıl) firmalarımız yurtdışı seyahat, saha araştırması, eğitim, vs hepsini bu projeden karşılancak)

2014 yılında yayla güzergahında ilan edilen turizm alanları ile ilgili geniş bir rapor hazırladık. DOKAP ve diğer kurumlar da bu rapordan istifade ettiler. Belirtilen alanlarda imar plan çalışmalarına başlandı..

Son 3 yıldır İran pazarına yönelik çalışmalara başladık , 2015 yılında ilimizden geniş katılımlı bir grubu Tebriz ve Urumiye ye iş görüşmelerini gerçekleştirmek üzere götürdük. Akabinde İran’dan bölgemize ve ilimize 3 adet (FAM-TRİP) yani ili İranlı profesyonel acente ve tur operatörlerine tanıtımı ve iş görüşmeleri için davet ettik. Ki bu organizasyonlarda da somut sonuçlar aldık.

Giresun yıllardır konuştuğu “Zeytinlik semtinin restorasyonu için DOKA yönetim kurulunda gerekli desteği verdik ve zeytinliğin önemli bir kısmı turizme kazandırıldı.İlimize sadece DOKA kanalı ile turizme aktarılan 20 milyona yakın kaynağın gelmesi ve projelerin onaylanmasında büyük bir çaba gösterdik.

Yurtiçinde düzenlenen EMİTT, TRAVEL TURKEY, YÖREKS, ve de Giresun tanıtım günlerine gerekli katılım sağladık ve her türlü maddi manevi desteği sağladık.

''Acente ve tur operatörleri ile tanıtım materyallleri ulaştırdık''

İlimize getirilen diğer ülkelerden acente ve tur operatörlerine her zaman eşlik ettik ve gerekli tanıtım materyallerini ulaştırdık.İlde turizm amaçlı tanıtım ve görsellerin hazırlanmasında desteğimizi esirgemedik. Yurtiçinde ilimize turist getiren tur operatörü ve acenteleri bizzat ildeki diğer ilgili müdür arkadaşlarla birlikte ziyaret ederek Odamız adına takdir ve teşekkür ettik.

Yukarıda saydıklarım turizm ile ilgili yürüttüğümüz faaliyetlerin bir kısmını kapsamaktadır. Yeri geldikçe diğer faaliyetlerimizi de paylaşırız.. İllerin kalkınmasında medya önemli bir yere sahiptir. Tabi ki soracaklar ve bizde cevaplayacağız bunda hiçbir beis görmüyorum. Biz işimize ne kadar sahip çıkıyorsak bir gazetecinin de işine o kadar sahip çıkması ve araştırması icap eder. Kısacası lafla peynir gemisi yürümez. İcraata bakılır..

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar