DOKAP KÜLTÜR ENVANTERİ HAZIRLIYOR

Karadeniz Kültür Envanteri Projesi Lansman Toplantısı DOKAP Başkanı Yusuf MENGİ'nin ev sahipliğinde yapıldı. 

info@karadenizekonomi.com / 10.03.2019

DOKAP KÜLTÜR ENVANTERİ HAZIRLIYOR

Karadeniz Kültür Envanteri Projesi Lansman Toplantısı DOKAP Başkanı Yusuf MENGİ'nin ev sahipliğinde yapıldı. 

ESERLER TURİZME KAZANDIRILACAK

Mengi, “Amacımız toplanacak bilimsel verilerden yola çıkarak, 21. yüzyıl başında Karadeniz’in bir kültür ve doğal bölge olarak ilerlemesi için gereken adımlara ve politikalara ilişkin önerilerde bulunmaktır” şeklinde konuştu.

UZMAN BİLİM ADAMLARI HAZIRLADI

DOKAP bölgesindeki Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon şehirlerini kapsayan Karadeniz Kültür Envanteri çalışması, konularında uzman akademisyen ve bilim adamlarının da katkılarıyla araştırma, tespit, belgeleme (görsel, işitsel, yazılı), veri tabanına işleme, raporlama şeklinde tanımlandı.

ESERLER TURİZME KAZANDIRILACAK

Karadeniz Kültür Envanteri Projesiyle bölge turizmine önemli katkı sağlayacağını belirten DOKAP Kurucu Başkanı Ekrem Yüce; “DOKAP bu proje ile bölgemizin kültürel ve tarihi eserleri kayıt altına alınarak bunların turizme kazandırılması ve Yeşil Yol Projesine entegre edilmesiyle bölge turizmi önemli bir ivme yakalayacaktır.”

 

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar