Fındık piyasası sadece Fiskobirlik'ten oluşmuyor!

​FKB’nin, TMO’dan alacağı 10.000 ton 2017 ürünü fındık için piyasada kim var kim yoksa hemen hemen hepsi ile görüşüp günümüz fiyatlarının altında fiyatlarla fındık teklif etmeye başladığı söyleniyor.

info@karadenizekonomi.com / 7.11.2018

Fındık piyasası sadece Fiskobirlik'ten oluşmuyor!

FKB her ne kadar üretici kooperatifi olsa da kendi üyelerinin bile çok cüzi miktarda fındık verip sahip çıkmadığı bu kuruma TMO’nun sahip çıkmış olması FKB için tabii ki büyük bir şanstır.

Ancak bu piyasa sadece FKB’den oluşmuyor. FKB’ye uygun şartlarla verilecek fındıkların piyasanın diğer aktörlerine karşı bir haksız rekabet oluşturmayacağını herhalde hiç kimse iddia edemeyecektir.

Bu durumda en basit şikayetlerde bile yetkisini kullanıp ihracatçıların bilgisayarlarındaki verilere kadar inceleyip soruşturma açan Rekabet Kurumu’nun, FKB ile ilgili mevcut haberleri de ihbar kabul edip FKB uygulamalarını yakın takibe almasını talep etmek kamuoyunun en doğal hakkıdır. Bu tarz bir uygulama aynı zamanda FKB’ye, yasalar ile sağlanan eşit rekabete engel olacak davranışlardan kaçınması gerektiğini bir kez daha hatırlatmış olacaktır.

Aksi takdirde maçın ortasında kurallar değiştiği için fındık ile iştigal eden sektörün diğer paydaşlarının bu uygulamadan çok büyük zarar görecekleri aşikardır.

KARADENİZ EKONOMİ

ETİKETLER; Fındık Fiskobirlik fiyat
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar