‘Giresun Güney Çevre Yolu Projesi’ yatırıma dönüştürülmeli

Giresun Güney Çevre Yolu Projesi, Giresun’un şehiriçi girişi, kentin ticari ve sosyal büyüme sahası darlığına da çözüm olması beklenen projenin yatırıma dönüşmesi gerekmektedir.

info@karadenizekonomi.com / 6.11.2019

‘Giresun Güney Çevre Yolu Projesi’ yatırıma dönüştürülmeli

2000’li yılların başında yapılan ve bugün araç trafiği ile ihtiyaçlara cevap vermekte yetersiz kalan Karadeniz Duble Yolu gelecek süreçte kentlerin sorunlarının baş faktörü olacak gibi durmaktadır diyen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; ‘’Devletimizin uzun zamandır Samsun’dan Sarp’a kadar aşama aşama planladığı otoyol (Çevre Yolu Projeleri) projelerinde Giresun kilit rol oynamaktadır. Genel tabloya ilaveten Giresun’un şehiriçi girişi, kentin ticari ve sosyal büyüme sahası darlığına da çözüm olması beklenen projenin yatırıma dönüşmesi gerekmektedir. Günümüzde ulaşım her şeyin temelidir.  Sağlıklı bir ulaşım olmadan sanayi de ticarette ve dolayısıyla tüm emtialar da olumsuz etkilenmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar göstermişti ki, lojistik olarak gelişmiş kentler diğer illerden daha yüksek bir gelişme ve kalkınma ortaya koymaktadır. Uzun zamandır Giresun’umuzun gündeminde olan Güney Çevre Yolu ile ilgili olarak; öncelikle Karadeniz Sahil Yolunun yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür eder, çevre yolu projesinin yapımı aşamasında da desteklerini bekleriz. Bilindiği gibi, Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin en önemli aşamalarından biri olan ÇED raporu 2017 yılında hazırlanmış, güzergah tespiti yapılarak tercih edilen güzergah taslağa monte edilmiştir. Şu an proje ile ilgili olarak sondaj çalışmalarının başladığını ve arazi   tetkik aşamasına geçildiğini görüyoruz. Bu aşamadan sonra arazideki çalışmaların hızlandırılarak, bir an önce çevre yolunun da yatırım programına alınmasını bekliyoruz.
Özellikle güney bölgemizi yapılandıracak ve sahilde de trafiği rahatlatacak olan projenin bir an önce hayat bulması şarttır. Doğu batı yönünde ulaşım rahatlığı kadar kentin güney yakasında ticari ve sosyal tesisler için projelendirilecek alanlarda Giresun’un kalkınmasına mutlak fayda sağlanacaktır. Diğer yandan Giresun Belediye Başkanımız Aytekin Şenlikoğlu’nun çalışmaları arasında bulunan Giresun sahil yolu DAL-ÇIK projesinin Giresun Güney Çevre Yolu Projesinden farklı bir yatırım olduğu özellikle vurgulanmaktadır. Başkan Şenlikoğlu, Bulancak Durağı Bölgesi için planlanan proje için ilgili bakanlık ile görüşme halinde olduklarını ve projenin çok yakın bir tarihte ihale edileceğini, ayrıca kamuoyunu Giresun Sahil Yolu DAL-ÇIK projesi ile ilgili bilgilendireceklerini ifade etti. Bu vesile ile yaptığı ve yapacağı çalışmalardan dolayı belediye başkanımıza ve ekibine de teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar