‘’Karadeniz lojistiğinin eksikliği giderilmeli’’

Ergan, ‘’Yıllardan beri sözü edilen ancak yapımı oyalanan tren yolu bağlantıları sağlanarak Karadeniz lojistiğinin en büyük eksikliği giderilmelidir.’’

info@karadenizekonomi.com / 16.01.2020

‘’Karadeniz lojistiğinin eksikliği giderilmeli’’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karaahmetoğlu başkanlığında TOBB Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı, Rize’de yapıldı.

‘’Akreditasyon sistemine önem verilmeli’’

Ülke gündemindeki ekonomik konulara değinerek, uluslararası ve ulusal işbirlikleri kadar, bölgesel olanlarında çok önemli olduğunu vurgulayan Karaahmetoğlu, “Ülkemizde son yıllarda kararlar çok süratli alınıyor. Bu kararların özellikle parlamento düzeyinde yasa şekliyle alınması aşamasında da bizim yetişemediklerimiz bile oluyor. Bunun için oda ve borsaların her konuda TOBB ile istişare ederek çalışmalarını yönlendirmesi gerekiyor. Oda ve borsalar arasındaki kardeşlik protokollerinin verimliliği arttıracak şekilde hayata geçirilmesi, akreditasyon sistemine çok önem verilmesi önceliklerimiz arasındadır” şeklinde konuştu.

‘’Tren yolu Karadeniz için gerekli’’

Doğu Karadeniz’in lojistik önemini ortaya koyarak, Güney ve Batı’dan bölgenin tren yolu ile Orta Asya ve Uzak Doğu’ya bağlanması düşüncesi hakkında konuşan Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, ‘’Batı kesiminde Samsun, Güneyinde Erzincan ve Erzurum, Doğusunda ise Gürcistan’ın Batum kentine kadar getirilmiş olan tren yolu ulaşımının Samsun-Batum ve Erzincan-Batum bağlantılarının sağlanması Asya ile Avrupa arasında önemli geçiş noktalarından biri olan Karadeniz için gereklidir. Yıllardan beri sözü edilen, ancak yapımı adeta oyalanan bu tren yolu bağlantıları sağlanarak Karadeniz Lojistiğinin en büyük eksikliği giderilmelidir’’ dedi.

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar