Karaibrahimoğlu ‘Giresun Turizmi'ni eleştirdi

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, Trabzon ve Ordu’nun turizm kazanımlarında Giresun’u geçtiğini ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 24.04.2018

Karaibrahimoğlu ‘Giresun Turizmi'ni eleştirdi

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, Giresun turizmi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Giresun’un turizmde hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Karaibrahimoğlu, Ordu ve Trabzon’un turizm kazanımlarında Giresun’u geçtiğini iddia etti. Karaibrahimoğlu yerel basına yaptığı açıklamasında, “Giresun’umuz yeşilin her tonunu sinesinde toplamış, ormanlarla kaplı yaylaların ve doğal plajların bulunduğu, 122 km’lik kıyıya sahip, sınırsız doğal ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir turizm merkezidir. Doğu Karadeniz kıyılarının insan yaşamına elverişli tek adası Giresun Adası başlı başına bir turizm potansiyelidir. Kıyı kesimlerinde ılıman iklimi, iç kesimlerinde ise karasal iklimi ile her türlü kış ve doğa sporlarına uygun oluşu, tarihsel zenginlikleri ve doğal güzelliklerinin yanında dünyanın en kaliteli fındığının Giresun'da yetişmesi, el sanatları, balıkçılığı ile Giresun turizmi çok yönlü fırsatlar sunmaktadır. Giresun Kalesi, adası ve projesi bitmesi hâlde Gedikkaya, muhteşem manzarası, tarihî eski Giresun evlerinin bulunduğu Zeytinlik Mahallesi, akarsuyu, şelalesi, çam ormanları ile birer doğa harikası olan yaylalar insanları beklemektedir” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar