KARAİBRAHİMOĞLU yakıt fabrikası

Yerli ve ucuz enerji kaynağı

info@karadenizekonomi.com / 26.05.2017

KARAİBRAHİMOĞLU yakıt fabrikası

Karaibrahimoğlu Şirketler Grubu, Giresun 2. OSB’de biyokütle yakıt fabrikası yaklaşık on dönüm arazi üzerinde imalat yapıyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Karaibrahimoğlu, şirketin 1996 yılında akaryakıt istasyonları ile faaliyetine başladığını, akaryakıt, inşaat, turizm, modüler mutfak mobilyaları İmalatı alanlarında faaliyet gösterdiğini ve yatırımlarına devam ettiğini söyledi.

Karaibrahimoğlu, “BİOAK Pelet/Biyokütle yakıt fabrikamız şirketimiz tarafından 2014 yılında Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesinde 9.500 m2 açık alan ve 2.500 m2 kapalı alan üzerinde imalata başlamıştır. BİOAK Türkiye’nin ilk TSE Belgeli ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onaylı ilk ve tek fabrikadır” dedi.

PELET nedir?

“Biyokütle yakıt (PELET); odun, endüstriyel odun artığı ve ormansal artıkların işlenmek suretiyle yoğunluğu arttırılarak enerji elde etmek maksadıyla kullanılan küçük parçacıklara denir. Silindirik bir forma sahip olup, genellikle 6–8 mm çapında 20–30 mm uzunluğunda olan küçük parçalar halindedir. Mevcut kalorifer kazanlarına takılacak stoker sistemi ve pelet soba/kazanları ile kullanımı çok kolaydır.”

Yerli enerji kullanımı sağlıyor

“Fosil yakıtlara; kömür, fuel/oil, doğalgaza göre çok daha ucuz olup, aynı enerjiye daha ucuza ulaşmanızı sağlamaktadır. Sürekli dövize endeksli değişkenlik gösteren fosil kaynaklı yakıtlar yerine sabit maliyetli yerli enerji kullanımını sağlar. Baca gaz salınım ve çevre kirliliği değerleri düşük olup, ozon dostudur ve Kyoto protokolüne göre kabul edilebilir karbon salınım eşik değerlerinin altındadır. Çevre ve insan sağlığı emisyon değerleri fosil kaynaklı yakıtlara nazaran çok çok daha düşük seviyededir. Kullanımı sonrası atık kül oranı % 1’dir, % 99 yanma oranı ile yüksek seviyede verimli yanma sağlamaktadır.”

Ülke ekonomisine katkı sağlıyor

“Biyokütle yakıt mekanik işlemlerden geçirilmiş, endüstriyel ormanlardan üretilmiş, kesinlikle kimyasal içeriği olmayan bir yakıttır. %100 yerli üründür, fosil kaynaklı yakıt ithalatı azaltıp ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. 2017 yılında 2. OSB’de ilave alınan 5.500 m2 arazi üzerine; ilave bina, makine parkuru ve çalışan sayısı kapasitesi artırılarak yapılan yeni yatırımlar doğrultusunda bugün 15.000 metrekare açık alan ve 6.000 metrekare kapalı alana sahip modern üretim tesisimizde 50 bin ton/yıl ile Türkiye’nin en büyük imalat kapasitesine ulaşılmıştır.” KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar