Mustafa Karaçuha''Bu sezon herkes dikkatli olsun''

Karaçuha'nın İSO 500 Başarısı

info@karadenizekonomi.com / 15.08.2016

Mustafa Karaçuha''Bu sezon herkes dikkatli olsun''

Samsunun Terme ilçesinde Karaçuha Fındık Kırma Fabrikası'nın sahibi Mustafa Karaçuha ,Samsun’da İSO 500’e giren 6 firmadan biri.Üretimden satışlara 226.795.131 TL ile Türkiyenin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu listesine 497.sıradan giren Karaçuha, istikrarlı büyümesini sürdürmeye devam ediyor.

Yeni sezon öncesi Karadeniz Ekonomi’ye özel konuşan Mustafa Karaçuha,fındık sezonunda oluşucak piyasalar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Karaçuha yeni sezon ürünü fındığın henüz pazara inmediğini ama buna rağmen bazı tüccar ve fabrikaların 12 TL’den fındık aldığını söyledi ve şunları kaydetti.

‘’Yeni sezon ürünü pazara Ağustosun 20 ila 25'i arasında yavaş yavaş inecektir. Şuanda fındık henüz pazara inmeden turfanda fiyatlar konuşuluyor.Borsalar ise henüz açılmadı ama 12 TL’den fındık alan alıcılar var.Nasıl ve neye göre derseniz öyle sanıyorum ki zaten fındık yok ,muhtemelen fiyat yükselecek beklentisi ile bu fiyatlardan alım yapıyorlar.Şuanda beklenti satın alınıyor.Neye göre olduğunu zaman içerisinde hepimiz anlayacağız''dedi.

Bu sezon çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Karaçuha, geçen sezonda olduğu gibi riski kontrol edemezseniz ürününüz elinizde patlayabilir dedi ve  fındıkta kısa vadeye dikkat çekti.

''Bu sene rekolte az ;yani ne Tarım Bakanlığının söylediği gibi fazla nede diğer kesimlerin söylediği kadar az.Yarın ne olur bilinmez fiyatların yükselmesini beklemek çok para kazandırabilir de kazandırmaya bilirde.Geçen seneden ciddi oranda arz fazlası bulunmakta. Onun için şuan kısa vadede yüzde 10-15 kar koyup satmak karlı olabilir ,fakat geçen yılda olduğu gibi  Mart ayını beklemek bizi aynı hataya düşürebilir.Çünkü fındığı uzun vadede bekletmek büyük risk''diye konuştu.

Karaçuha son olarak üreticinin borçlanmasının geçen sene yanlış izlenen fiyat politikası olduğuna dikkat çekerek,bu sene aynı hatanın yapılmamasını önemle vurguladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar