Ordu, emektar öğretmenlerini unutmadı

Ordu Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği Salonu’nda “Kadına Şiddet Suçtur, Ortak Olma, Seyirci Kalma” sloganı ile hazırlanan “Ordu’nun eli öpülesi Emektar Kadın Öğretmenleri Fotoğraf Sergisi” açıldı.

info@karadenizekonomi.com / 17.03.2020

Ordu, emektar öğretmenlerini unutmadı

Ordu Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği Salonu’nda açılan “Kadına Şiddet Suçtur, Ortak Olma, Seyirci Kalma” sloganı ile hazırlanan “Ordu’nun eli öpülesi Emektar Kadın Öğretmenleri Fotoğraf Sergisi”nin açış konuşmasını Ordu Fenerbahçeliler Derneği adına proje sorumlularından Nilüfer Türk yaptı. Konuşmasına, ‘Dünyada gördüğünüz her şey kadının eseridir’ , ‘Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın’ diyen Atatürk’ten alıntılarla başlayan Türk, “Kadın sevgidir, kadın üretendir, kadın çoğaltandır, kadın annedir, kadın hak hukuk bilendir. Kadın geleceğe şekil verendir. O yüzden yılın 365 günü kadınlar günü ama 8 Mart bunu taçlandıran bir gündür” ifadelerini kullandı.

Ordu Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Melih Acar da, bu sergiye öncülük eden Fenerbahçeliler Derneği Kadın Kolları üyeleri ve projeye emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kadın demek, anne, sevgi ve başarı demektir. Bizleri yetiştirdikleri ve yol gösterdikleri için tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, aramızdan ayrılanları rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergide “eli öpülesi öğretmenler” Sebahat Kocayazgan, Günay Akçay, Fatma Küçük, Sevgi Çavuşoğlu, Sümer Alkan, Sevinç Özel,  Seylan Ergen, Sevim Şatıroğlu, Fatma Varnalı, Bahriye Yaşar, Yıldız Çimentepe’nin hayatından kesitlere yer verilen fotoğraflar büyük beğeni topladı. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar