TRABZON,ORDU,RİZE ve GİRESUN SMMM ODA BAŞKANLARI TRABZON’DA BİR ARAYA GELDİ

Ordu SMMM Oda Başkanı Bahadır Baş, Rize SMMM Oda BaşkanıAli Fuat Çakmakçı ve Giresun SMMM Oda BaşkanıFikri Çalçalı, Trabzon SMMM Odasını ziyaret etti. Mesleki sorunlar ve meslekte yaşanan son gelişmeler değerlendirilerek görüş alışverişinde bulunuldu.

info@karadenizekonomi.com / 15.03.2017

TRABZON,ORDU,RİZE ve GİRESUN SMMM ODA BAŞKANLARI TRABZON’DA BİR ARAYA GELDİ

Ziyaret hakkında bir açıklama yapan Trabzon SMMM Odası Başkanı Ahmet Demir; Çok değerli oda başkanlarımıza yapmış olduğu bu nazik ziyaretten dolayı çok teşekkür ederim. Ordu, Rize, Giresu ve Trabzon Odaları olarak biz her zaman bir arada ve işbirliği içerisindeyiz. Bu birlikteliği mesleğimiz ve bölgemiz adına çok önemsiyoruz.

Mesleğimizin, meslektaşlarımızın önemli sıkıntıları, çözüm bekleyen sorunları var. Bu sorunlar içerisinde özellikle şu hususlarda acil olarak düzenlemeler yapılmasını istiyoruz.

Beyanname düzenleme ve gönderme yetkisinin sadece meslek mensuplarımıza verilmesi gerekmektedir. Beyanname imzalatma zorunluluğu kapsamı 

dışında bırakılan mükelleflerin beyannamelerinin de imzalatma kapsamına dâhil edilmesi gereklidir.

Bilgi amacıyla verilen bildirimlerde ve düzeltme amacıyla verilen Ba-Bs formları için özel usulsüzlük cezası uygulanmamalıdır.

Meslek mensuplarına yüklenilen müteselsil sorumluluk hükümlerinin yeniden gözden geçirilmesi gereklidir. Mücbir sebep hallerinde meslek mensupları ile ilgili düzenleme yapılmalıdır.

Mesleki faaliyette KDV'yi doğuran olay tahsilata bağlanmalı, KDV oranı %18'den %8'e indirilmelidir. Stajyerlerimiz için sosyal güvenlik primi ve vergi muafiyeti sağlanmalıdır.

Sosyal güvenlikte eşitlik ve tek çatı ilkesi doğrultusunda meslek mensuplarımızın 4/a sigortalılar kapsamında sayılması sağlanmalıdır.

Muhasebe , Mali Müşavirlik hizmetleri de KOSGEB kapsamına dahil edilerek, KOSGEB teşviklerinden meslek mensupları da yararlandırılmalıdır.

Bu sorunlarımızın çözümü için yasa değişikliğine ihtiyaç vardır. Bizlerin, Odaların, TÜRMOB’un bu sorunları bilmesi tek başına yeterli ve önemli değildir. Tek kanatlı kuş maalesef uçamaz. Bu anlamda bu sorunların çözümü konusunda yasal değişikliklerin yapılması gerekmektedir. Bizler her platformda bu sorunlarımızı dile getiriyor ve kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ülkenin ekonomik verilerinin önemli bir kısmını ortaya koyan, bütçe içerisinde yer alan vergi gelirlerinin tahakkukunu yapan, işverenlerin ve çalışanların bütün sosyal güvenlikle ilgili bilgilerini oluşturan bizlerin sorunlarının çözümü konusunda adımlar atılmasını bekliyoruz.

Dört Oda Başkanı Toplantının ardından Down sendromlu ve otistik gençlerden oluşan Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubunun konserini izlediler. Trabzon Oda Başkanı Ahmet Demir konser sonrasında gösteriyi hazırlayan gruba çiçek takdim etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar