Ordu OSB’ye 1000 yeni istihdam

Ordu OSB’ye bu yıl Türkiye’nin en büyük ilk 500’ünde yer alan bir tekstil firması yatırım gerçekleştirecek. Bu yatırım ile mevcut istihdam sayısı 5 bine çıkacak.

info@karadenizekonomi.com / 21.01.2020

Ordu OSB’ye 1000 yeni istihdam

1992 yılında kurulan ve 400 dönümlük arazide 4 bin kişiye iş imkanı sağlayan Ordu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yer sıkıntısıyla karşı karşıya. Yerimiz olmadığı için proje yapamıyoruz diyen OSB Başkan Vekili Murat Şimşek, “ Biz yönetime geleli 5 yıl oldu ve bu süre zarfında bin 700 olan istihdam sayısını 4 bine çıkardık. Ama artık yatırım için yerimiz yok.  Bazen bazı eleştiriler alıyoruz organizede çok fazla depo olduğuna dair ama artık böyle bir şey söz konusu değil depoları işlevsel hale getirip çeşitliliği artırdık 10 tane fındık firmasından boşalan alanları tekstil, mobilya ve makine gibi farklı sektörlere tahsil ettik. Hatta bu yıl Türkiye’nin ilk 500’ünde yer alan bir tekstil firması 1000 kişinin çalışacağı bir yatırımı Ordu OSB’ye kuracak. Depo olarak kullanılıyor olsaydı eğer istihdam sayısı bu kadar artar mıydı? İnsanların bilmeden eleştiri yapması bizi çok rahatsız ediyor artık.” ifadelerini kullandı.

Askıya alındı söylemleri gerçeği yansıtmıyor

Yeni kurulması planlanan OSB’nin yatırımının askıya alındığına dair söylentilerin gerçeği yansıtmadığını da vurgulayan Şimşek, “ bu yatırım devletin yatırımı o yüzden askıya alındı diye bir şey yok. Hala güncelliğini koruyor ama aktif değil ekonomik destek geldiği zaman aktif hale gelecek.” dedi.

KOBİ’ler için seminerler düzenliyoruz

Son olarak OSB bünyesinde bulunan KOBİ’lere destek olmak için DOKA ve DOKAP gibi kurumlarla görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Şimşek KOBİ’ler için seminerler düzenlediklerini veya düzenlenmiş başka seminerlere katılmalarını sağladıklarını yani devletin verdiği imkanlar dahilinde destek olmaya çalıştıklarını söyledi. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar