Altınordu imar planına ortak tepki!

TMMOB Mimarlar Odası Ordu Şubesi ile TMMOB Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilciliğinin yaptığı ortak açıklamada bugün onaylanan Ordu Altınordu Belediyesi’ne ait olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında eksiklerin ve mevzuata aykırı kararların olduğuna dikkat çekildi.

info@karadenizekonomi.com / 29.06.2022

Altınordu imar planına ortak tepki!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ordu Şube Başkanı Havva Güner Eriş ve TMMOB Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz’ın yaptığı ortak açıklamada görüşlerinin dikkate alınmadığı belirtilerek planın pek çok mevzuata aykırı karar barındırdığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Altınordu Belediyesine ait olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, Ordu Büyükşehir Belediyesinin 29 Haziran tarihli olağanüstü meclis toplantısında onaylanmıştır. Üzülerek belirtmek isteriz ki bugüne kadar paylaştığımız görüşlerimiz ve uyarılarımız yine karşılık bulmamış ve Altınordu ilçemiz adına bizleri kaygılandıran bir plan yürürlüğe girme noktasına gelmiştir.

İçerisinde pek çok mevzuata aykırı karar barındıran, kente ve kentliye rağmen onaylandığını düşündüğümüz söz konusu imar planı için ses çıkartması gerekenlerin sessiz kalmasını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. TMMOB çatısı altında Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası olarak kamu adına olan sorumluluklarımızı yerine getirmeye ve süreci yakından izlemeye devam edeceğiz.

Aynı zamanda her ne kadar geç alınmış bir karar olsa da Durugöl alanında Büyükşehir Belediyemizce bir iyileştirme çalışmasına başlanmış olması nedeni ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler'e teşekkür ediyor, çok uzun zamandır beklediğimiz söz konusu çalışmanın kamuoyunun beklentilerine cevap verecek nitelikte olmasını arzuluyoruz.”

Karadeniz'in İlk ve Tek Ekonomi Portalı

Okumak İçin Resimlere Tıklayınız.

Fındık Fiyatları

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar