OTSO’dan “Barış Pınarı Harekatı”na  çikolata desteği

“Yükümlülüğümüz Çikolata Projesi” kapsamında, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası çikolata atölyesinde hükümlüler tarafından hazırlanan 2.200 kutu çikolata, “Barış Pınarı Harekatı”na katılan askerlere gönderildi.

info@karadenizekonomi.com / 1.11.2019

OTSO’dan “Barış Pınarı Harekatı”na  çikolata desteği

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliğinde yürütülen “Yükümlülüğümüz Çikolata Projesi” kapsamında, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Çikolata Atölyesi’nde üretimi yapılan çikolatalar, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Ticaret Borsası’nın desteği ile “Barış Pınarı Harekatı”na katılan Mehmetçiklerimize gönderildi. 

 

‘’Bizi kimse yenemez’’

 

Bir daha söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ordusu yoktur diyen Ordu Valisi Seddar Yavuz, ‘’Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim, kardeşliğimizi pekiştirelim ve bir tek sevdamızın Türkiye olduğunu unutmayalım. Bizim sevdamız tektir, o da Türkiye Cumhuriyeti Devletidir, Aziz Türk Milleti’dir, ay yıldızlı al bayrağımızdır. Başka bir sevdamız olamaz. O yüzden bir kez daha bu anlamlı yardım etkinliğini gerçekleştirenleri kutluyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İnşallah oradaki askerlerimizin, güvenlik birimlerimizin saçının teline zarar gelmesin. Zaten bizler, savaşa düğüne gider gibi gideriz. Çünkü, şehadet, şehitler için düğün günüdür, Allah’a kavuşmaktır. O yüzden de Tramp bile, ‘Türkler savaşa öğlen yemeğine gider gidi gidiyor’ diyor. Bu bizim milletimizin özelliği. O yüzden bizi kimse yenemez” diyerek, sözlerini tamamladı.

 

‘’Çikolataların manevi değeri daha yüksek’’

 

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş da törende yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın ortak iş birliği ile denetimli serbestlik uygulanan hükümlülerimizce, Ordu Ticaret ve Sanayi Odasına ait çikolata atölyesinde bir çikolata eğitimi veriyoruz hükümlülerimize. Bu eğitim sırasında üretilen çikolataların ‘Barış Pınarı Harekâtı’na katılan askerlerimize gönderilmesi fikri ortaya çıktı. Biz projenin ilk etabında üretilen çikolatalarımızı askerlerimize gönderecektik fakat sağolsunlar Ordu Ticaret ve Sanayi Odamız ile Ordu Ticaret Borsamız bu projeye destek olmak istediler. Onların da katkılarıyla ve finansmanlarıyla hükümlülerimiz tarafından bu kadar kısa sürede 2.200 kutu çikolata üretimi yapıldı. Bunları bugün itibariyle Şanlıurfa Akçakale’de bulunan 3. Hudut Alay Komutanlığına göndereceğiz ve oradan ‘Barış Pınarı Harekâtı’na katılan askerlerimize bu çikolatalarımız dağıtılacak.  Tabi bu çikolataların manevi değeri daha yüksek. Bu harekâta katılan askerlerimize bir moral olsun, bir destek olsun diye projeyi yapmış olduk” şeklinde konuştu.

 

‘’200 tane çikolata ürettik’’

 

Yardım etkinliğinde yer alan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin de duygularını şöyle dile getirdi: “Barış Pınarı Harekâtı’na katılan askerimize destek olarak, 2000 tane borsamızla beraber çikolata ürettik. Bir nebze moral olsun diye askerlerimize hazırladık. İcap ederse daha fazlasını da gönderebiliriz. Maddi yönde de her türlü katkıyı vermeye her zaman hazırız.”

 

‘’Büyük destek gönül desteğimiz’’

 

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman da yaptığı açıklamada, “Ülkemizin birlik ve beraberliğini kastedecek olan iç ve dış mihraklara karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bizim medarı iftarlarımızdır. Dolayısıyla Barış Pınarı Harekâtıyla da yine ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden içte ve dıştaki terör örgütlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin muzaffer askerlerine karşı bizler de ordu sivil toplum örgütleri başkanları sayın valimizin himayelerinde, başsavcımızın önderliğinde bir kampanya başlattık.  Ordu’dan onlara kendi ürettiğimiz dünyada lider olduğumuz bir ürün olan fındığımızdan yapılan çikolataları onlara gönderiyoruz. Bu harekâta en büyük desteğimiz, gönül desteğimizdir” dedi. 

 

Konuşmaların ardından, “Yükümlülüğümüz Çikolata Projesi” kapsamında, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası çikolata atölyesinde hükümlüler tarafından hazırlanan 2.200 kutu çikolata, “Barış Pınarı Harekatı”na katılan askerlerimize ulaştırılmak üzere Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki 3. Hudut Alayı 2. Hudut Tabur Komutanlığına teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar