Samsun’un ürünleri zirvede

Çakır, ‘’Samsun'un ürünlerini hem ulusal hem de uluslararası tanıtma fırsatı bulacağız, Ankara'da yaşayan Samsunlu iş insanlarını bu zirveye bekliyoruz"

info@karadenizekonomi.com / 24.09.2019

Samsun’un ürünleri zirvede

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından gerçekleştirilen, II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, başladı. II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nin açılışına katılan Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Samsun'un ürünlerini hem ulusal hem de uluslararası tanıtma fırsatı bulacağını söyleyerek, "Samsun simidi, Bafra pidesi, nokulu ve zembili, Terme pidesi, Çarşamba pidesi, Vezirköprü semaveri, Samsun kaz tiridi ve Yakakent mantısı olmak üzere Samsun'da 9 coğrafi işaret tescilli ürün var. Bafra kaymaklı lokumu ve çalışmalarını borsa olarak yürüttüğümüz Çakallı menemeni ise tescil aşamasında olan ürünlerimiz. Samsun coğrafi ürünleri ile uluslararası pazarda zirveye çıkacak. Samsun Borsa ve odaları olarak ürünlerimizi zirvede sergileyeceğiz. Ankara'da yaşayan Samsunlu iş insanlarını bu zirveye bekliyoruz" şeklinde konuştu.

II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, 21 Eylül'e kadar ATO Congresium'da ziyaretçilere açık olacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar