Sarp Sınır Kapısı’nda ihracat kuyruğu

İhracat yüklerini teslim etmek üzere ülkelere yetiştirmek için yola çıkan tır sürücüleri, Gürcistan sınırındaki Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde 5 kilometreyi bulan kuyruk oluşturdu.

info@karadenizekonomi.com / 26.11.2019

Sarp Sınır Kapısı’nda ihracat kuyruğu

2019 yılı içinde modernizasyonu tamamlanarak açılışı yapılan sınır kapısında dönemsel olarak farklı sebeplerden araç yoğunluğunun arttığı belirten Sarp Mülki İdare Amirliği, ‘’Sarp Sınır Kapısı'nın hem yaya hem de araç giriş çıkış sayılarıyla Türkiye'nin önemli kapıları. Son günlerdeki tır kuyruğu, sınır kapısının Gürcü tarafında yaşanan yavaşlamadan dolayı kaynaklanıyor. Her ayın sonuna doğru taahhütlerini kapatmak isteyen ihracatçıların işlemlerinin artması nedeniyle kapıda yoğunluk yaşandı. Yaşanan bu yavaşlamayı aşmak için Gürcü muhataplarla sürekli temas halindeyiz ve birkaç gün içinde yoğunluğun normale döneceğini tahmin ediyoruz’’ açıklamasında bulunuldu.

‘’120 araç bekliyor’’

Sarp Hudut Kapısı'ndan günlük ortalama 550 tırın geçtiğini, bu durumun lojistik ve ihracat açısından da önemli olduğunu söyleyen Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, ‘’Yıl sonunda yaşanan bu birikmenin ana nedeni Gürcistan ve diğer Kafkas cumhuriyetlerinde Noel yaklaşıyor. Noel nedeniyle 20 Aralık'a kadar bu yoğunluk her yıl yaşanıyor. 20 Aralık'tan sonra kendiliğinden azalmış olacak. Bir başka nedenimiz de Kazakistan transit geçiş belgemiz 10 gündür yok, bitti. 120 araç 10 gündür burada bekliyor. Bununla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın Kazakistan Ulaştırma Bakanlığı ile irtibatı sonrası geçiş sorunu çözülürse bu araçlarımız da yola çıkacak."

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar