Trabzon TB ve Sakarya TB işbirliği protokolü imzaladı

Trabzon TB ve Sakarya TB Borsası arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla protokol imzalandı.

info@karadenizekonomi.com / 12.12.2019

Trabzon TB ve Sakarya TB işbirliği protokolü imzaladı

Trabzon Ticaret Borsası ile Sakarya Ticaret Borsası arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla protokol imzalandı. İşbirliği protokolü imza törenine STB Meclis Başkanı Avni Uçar, Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile meclis ve yönetim kurulu üyelerinden bazıları katıldılar. Borsalar arasında ortak projeler hayata geçirilerek işlem hacimlerinin büyük kısmını fındığın teşkil ettiği hizmet kalitesini daha da arttırmak için kurumlar arasında işbirliği geliştirilecek.   TOBB Akreditasyon sistemi çerçevesinde bilgi alışverişi yapılacak.

‘’Kapsamlı projelere imza atılacak’’

Sakarya Ticaret Borsası ile olan ilişkilerin ve işbirliğinin geçmişi bulunduğunu hatırlataran TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, imzalanan protokol ile daha kapsamlı projelere imza atacaklarını söyledi.

‘’Fındıkta verim ve kalite arttırılacak’’

Borsa olarak en fazla Trabzon ile birlikte olduklarına dikkat çeken Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, fındıkta verim ve kalitenin arttırılması için gösterilen ortak çabaların bir araya getirileceğini bildirdi.

‘’Ülkenin kalkınmasına katkı artacak’’

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ise, her iki borsanın daha çok üretim merkezli çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, işbirliği protokolü ile çok çalışma, çok üretme, çok satma ve çok kazanma ile ülkenin kalkınmasına katkıları arttıracaklarını ifade etti.

‘’Diğer borsalara örnek olacak’’

Batı ve doğudaki iki borsanın birlikte yapacakları çalışmaların aradaki diğer borsalara da olumlu yansıyacağını belirten STB Meclis Başkanı Avni Uçar, işbirliği protokolünü bu açıdan çok önemli bulduklarını söyledi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar