Trabzon'da Kadın Girişimciler 2016'dan umutlu...

"Kadınlarımız evlerinde olduğu kadar, iş hayatında da başarılı olarak üretime katkı sağlayabiliyorlar.''

info@karadenizekonomi.com / 24.12.2015

Trabzon'da Kadın Girişimciler 2016'dan umutlu...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin önderliğinde ülke genelinde kadın girişimciliğini teşvik ederek, sayıyı arttırmak için başlatılan çalışmalar çerçevesinde Trabzon’da da çabalar sürdürülüyor.

TTSO Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, 2015'de ülke gündeminin Haziran ve Kasım aylarında yapılan iki genel seçim başta olmak üzere önemli iç ve dış gelişmelerle azami düzeyde meşgul olduğuna dikkat çekerek, buna rağmen kadın girişimciliğini teşvik etmek ve geliştirmek için çabaların sürdürüldüğünü söyledi.

Kadın girişimcilerin öncelik ve özellikle birbirlerine destek olmaları ve birliktelikler oluşturarak iş hayatına atılmaları konularında 2015'de çeşitli etkinlikler düzenleyerek dayanışmayı sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Hülya Ulusoy şunları söyledi:

"Kadınlarımız evlerinde olduğu kadar, iş hayatında da başarılı olarak üretime katkı sağlayabiliyorlar. Dahası yaşadıkları çevrenin sosyal hayatına pozitif etki yapabiliyorlar. Trabzon'da bu dayanışma ve etkinin semeresini yavaş yavaş almaya başladık. Gelecek yıl kadın girişimciler olarak sayımızı, üretimdeki payımızı ve etki alanımızı genişletmek ve geliştirmek için daha yoğun bir çabanın içinde olacağız. Gayemiz kadın erkek demeden hayatın bir bütünlük içinde ele alınmasının doğru olduğunu ve kadının da bunda önemli roller üstlenebileceğini ortaya koymaktır."

Trabzon'da kadın girişimciler, zaman zaman çeşitli kesimlerle bir araya gelerek toplantılar ve geceler düzenleyerek, hem sorunlarını konuşuyor, hem de iş hayatının stresini de üzerlerinden atmaya çalışıyorlar.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar