TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav’dan FKB Başkanına eleştiri..

‘Madem üreticiyi düşünüyor, fındığı piyasadaki fiyatın üzerinde bir değerden alsın.”

info@karadenizekonomi.com / 16.12.2015

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav’dan FKB Başkanına eleştiri..

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, fındık fiyatındaki dalgalanmaları, piyasaların doğru yönetilememesine bağlayan Fiskobirlik (FKB) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar’ı eleştirerek, “Madem üreticiyi düşünüyor, fındığı piyasadaki fiyatın üzerinde bir değerden alsın” diye çağrıda bulundu.

Mehmet Cirav, FKB Başkanı Bayraktar’ın kendi işine bakması gerektiğini belirterek “Sayın Bayraktar önce işini doğru yapsın. Fındık fiyatında sert düşüşlerin olduğunu söylüyor. Fiyattaki dalgalanmaların dünyadaki piyasaları iyi yönetemediğimizden kaynaklandığından bahsediyor. Ondan dolayı fiyatlarda dalgalanmalar oluyormuş. O zaman petrol fiyatları niye düşüyor? Ne alakası var. Bunu söyleyen FKB Başkanı piyasada istediğini yapsın. Madem üreticiyi düşünüyor, fındığı piyasadaki fiyatın üzerinde bir değerden alsın. Kimse kendisini durdurmuyor ki… Artık fındıkla ilgili bütün kesimlerin piyasa gerçeğini kabullenmesi gerekiyor” dedi.

Fındık fiyatının 12,5 TL seviyelerinde olduğuna dikkat çeken TTB Meclis Başkanı Cirav, “Artık fındık fiyatı normaldir, ya da düşüktür şeklinde değerlendirmelere gerek yok. Fındık fiyatı serbest piyasada arz-talep dengesine göre şekillenmektedir. Bunu her zaman söylüyoruz. Artık herkesin bu gerçeği kabullenmesi gerekiyor. Yarın fiyat yükselebileceği gibi düşebilir de… Sonuçta fiyatı arz-talebe göre piyasa belirlemektedir. 10 liradan başlamış, 15 lira seviyelerine kadar çıkmıştı. Dolayısıyla ‘fiyat tekrar yükselmeyecek’ diye bir kural yok. Fındık her türlü gelişmeye açıktır” diye konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar