Fındık için 170 TL destek kabul edilemez

Destekleme 500 TL Olsun

info@karadenizekonomi.com / 7.09.2023

Fındık için 170 TL destek kabul edilemez

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındıkta 10 yıldır 170 TL olan Alan Bazlı Gelir Desteğinin günümüzde kabul edilemez olduğunu belirtti.Sarıkahraman, 2023 yılı için alan bazlı gelir desteğinin  500 TL ve üzerinde olması gerektiğini söyledi. 

 

Geçtiğimiz yıl artan gübre fiyatları dolayısı ile üreticilerin çoğunun gübre atamadığına dikkat çeken Sarıkahraman, Alan Bazlı Gelir Desteğinin bu kapsamda önem arz ettiğine dikkat çekti.

 

Sarıkahraman, gazetemize yaptığı açıklamada, Ziraat Odaları olarak fındıkta alan bazlı gelir desteğinin 500 TL ve üzerinde olması gerektiğini ve bunun için mücadelelerinin devam ettiğini vurguladı. 

 

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman açıklamasında, “Çok uzun yıllardır ki neredeyse 10 yıldır Alan Bazlı Gelir Desteği ve gübre mazot desteği artmamakta. Bu hem biz üretici temsilcileri olarak bizleri hem de üreticilerimizi derinden üzmekte. Mazot fiyatı hemen her gün güncellenirken gübre fiyatları güncellenirken, ekmek, pirinç fiyatı yani her şey her gün güncellenirken maalesef devletin tarıma verdiği desteklemeler güncellenmiyor. 10 yıldır 170 TL’ye sanki kazık çaktı. Devlet bu desteklemeleri göz önünde tutmuyor. Bunu anlamış değiliz.” dedi. 

 

Hükümete ve Tarım ve Orman Bakanlığına seslenen Sarıkahraman, sözlerine şöyle devam etti; 

 

“Hükümet edenlere, Tarım Bakanlığına sesleniyoruz. Lütfen bu desteklemeler noktasında üreticilerin bu çığlığını artık duyun. Biz her şeyin güncellendiği bir ortamda hem fındık fiyatlarının güncellenmesini hem de alan bazlı gelir desteğinin güncellenmesini bekliyoruz. “ dedi. 

 

Alan bazlı gelir desteğinin 500 TL olması gerektiğini işaret eden Sarıkahraman, “Ünye Ziraat Odası olarak 33 bin üyemiz ve yaklaşık 18 bin aktif çiftçimiz var. Üretici sayısı bakımından ilçe bazında biz illeri bile geçmiş durumdayız. Ama desteklemelerle ilgili artış olmaması bizi üzüyor. Şuanda Alanbazlı ve gübre mazot desteğinin 500 TL olması lazım ama kesinlikle ve kesinlikle 400-450 TL’nin altında olmamalı.” 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar