1 milyon 647 bin çalışan Mesleki Yeterlilik Belgesi aldı

MYK verilerine göre, faaliyetine 2006'da başlayan kurum aracılığıyla bugüne kadar 1 milyon 442 bini ‘tehlikeli’ ve ‘çok tehlikeli’ statüdeki işlerde olmak üzere 1 milyon 647 bin çalışan, Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı.

info@karadenizekonomi.com / 17.05.2021

1 milyon 647 bin çalışan Mesleki Yeterlilik Belgesi aldı

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) verilerine göre, faaliyetine 2006'da başlayan kurum aracılığıyla bugüne kadar 1 milyon 442 bini ‘tehlikeli’ ve ‘çok tehlikeli’ statüdeki işlerde olmak üzere 1 milyon 647 bin çalışan, Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı.

İş kazaları ve meslek hastalığı riski yüksek olan ‘tehlikeli’ ve ‘çok tehlikeli’ statüdeki mesleklere özel önem veren MYK'nın, ‘tehlikeli’ ve ‘çok tehlikeli' statüdeki 183 meslek için belge zorunluluğu bulunuyor. Kurum, paydaşlarının da katkısıyla iş kazaları açısından en riskli grupta olan inşaat sektöründe, bugüne kadar 60 ulusal meslek standardı, 39 ulusal yeterlilik belirledi. Bu çalışmalar neticesinde, inşaat sektöründe bugüne kadar 600 bin çalışan Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı. İnşaat ve maden sektörlerindekiler başta olmak üzere ‘tehlikeli’ ve ‘çok tehlikeli’ statüdeki mesleklere belge zorunluluğu getirilmesi, bu mesleklerde iş kazalarının yüzde 25 oranında azalmasını sağladı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar