300 milyon liralık yatırım ile bin kişi istihdam edilecek

Sivas Valisi Ayhan, ‘’Türkiye´nin en büyük özel demiryolu vagon üreticisi olan Gök Yapı AŞ, yaklaşık 300 milyon lira yatırımı ile bin kişinin istihdamını hedeflemektedir.’’

info@karadenizekonomi.com / 21.04.2021

300 milyon liralık yatırım ile bin kişi istihdam edilecek

Sivas, Kovalı mevkiinde 814 hektar alan üzerinde kurulan, 224 parselden oluşan ve içerisinden ray sistemi geçen Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB)’de firmalar yer tahsislerinin ardından kazı işlemleri başladı.

‘’300 milyon liralık yatırım’’

Firmaların kazı işlemlerine başladığını dile getiren Sivas Valisi Salih Ayhan, ‘’Demirağ OSB´de yer tahsislerimizin ardından firmalarımız kazı işlemlerine de başladı. Türkiye´nin en büyük özel demiryolu vagon üreticisi olan Gök Yapı AŞ, yaklaşık 300 milyon lira yatırımı ile bin kişinin istihdamını hedeflemektedir, hayırlı olsun’’ diye konuştu.

‘’Demirağ OSB Sivas´ta işsizliği bitirecek’’

Konu hakkında açıklamada bulunan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, ‘’Cumhurbaşkanımızın talimatlarının ardından altyapı çalışmaları hızlanan Demirağ OSB´de yer tahsisi yapılan firmalarımızın kazı çalışmalarına başlaması şehrimiz adına sevindirici bir gelişmedir. Altyapının tamamlanmasının ardından kararnamenin imzalanmasıyla Demirağ OSB, yatırım üstü haline dönüşecek ve cazibe merkezi olacaktır. Demirağ OSB tam kapasite çalışırsa 40 bin kişiye istihdam sağlayacak. Yani Demirağ OSB Sivas´ta işsizliği bitirecek. Şehrimizin hak ettiği yere gelmesinde başrol oynayacak bir cazibe merkezine dönüşecektir. Başta Sivaslı iş insanı hemşehrilerimiz olmak üzere iş dünyasını ülkemizin yeni cazibe merkezi Sivas´a yatırım yapmaya davet ediyoruz.   Demirağ OSB´ye bugüne kadar katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar