Deniz kirliliğine karşı Karadeniz'de anlamlı proje

Karadeniz'deki deniz kirliliğinin azaltılması için Karabük Üniversitesi'nce 4 ülke ve 6 ortak kuruluşun yer aldığı toplumsal farkındalık projesi hazırlandı.

info@karadenizekonomi.com / 7.10.2020

Deniz kirliliğine karşı Karadeniz'de anlamlı proje

Karadeniz’deki deniz çöplerinin azaltılması için Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından 4 ülke ve 6 partner kuruluşun yer aldığı uluslararası ‘LitOUTer’ isimli toplumsal farkındalık projesi hazırlandı. Proje ile denizlerdeki kirlilik problemine karşı ortak bilincin oluşturulması amaçlanıyor.

Deniz çöplerinin azaltılması konusunda toplumsal farkındalığın artırılması için ortak fikir ve eylem çalışmaları, Karadeniz kıyılarını paylaşan Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya ile beraber yürütülecek.

Projenin yürütücüsü olan KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Coşkun Erüz, ‘Ortak Deniz, Ortak Çözüm’ sloganıyla açılış toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda açılış konuşmasını KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı yapacak. Toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetkililer ile beraberinde Bulgaristan, Gürcistan ve Romanya’dan proje ortakları ve kurum temsilcileri dahil olacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar