Fındık sigortası için uyarı

Fındık ürünü için poliçe tanzimlerinin 10 Mart tarihinde sona erecek.

info@karadenizekonomi.com / 11.02.2021

Fındık sigortası için uyarı

Ordu Sigorta Acenteleri Derneği (ORSAD) başkanı Nevzat Yavuz, Türkiye genelinde fındık ürünü için poliçe tanzimlerinin 10 Mart tarihinde sona ereceğini anımsatarak, üreticilere yüzde 67’ye varan devlet desteğinden faydalanmaları ve Tarım Sigortaları’nı yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Üreticilerin ‘Fındık' ürünü için son günü beklemeden, bir an önce sigorta yaptırmalarını vurgulayan Yavuz, öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olunması ya da kaydın güncellenmesi gerektiğini, sonrasında ise Tarım Sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla, sigortanın kolaylıkla yaptırılabileceği bildirildi.

Yavuz, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişikliği nedeniyle, doğal afetlerin ve çeşitli risklerin frekansı ve şiddeti her geçen gün artmaktadır. Şimdi vakit kaybetmeden poliçe düzenlemeye yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla fındık ürününüzü, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel-su baskını ve don risklerinin neden olduğu miktar kaybına karşı sigortalatınız. Ayrıca fındık ocağınızı, dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan ile sel-su baskını, kar ağırlığı, taşıt çarpması risklerine karşı; Tarım Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar