Hobi olarak başladı dünyaya açıldı

Braggo Furniture Yönetim Kurulu Başkanı Onuş, “Ben Karadeniz kadınıyım. Bizim oraların kadınları güçlü kadınlardır. Öyle erkek egemenliğe boyun eğmezler. İş hayatında kadın olmayı hiçbir zaman dezavantaj olarak görmedim. İş hayatında asıl önemli olan kıstas inanmak ve çalışmak sizi başarıya bu iki unsur götürüyor.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 2.11.2020

Hobi olarak başladı dünyaya açıldı

10 yıl önce bir arkadaşı vasıtasıyla kişiye ve mekâna özel mobilya tasarım ve üretim hizmeti sunan Demet Onuş, Braggo Furniture markasıyla sektörde öncü firmalardan biri. Onuş, hobi olarak başladığı serüvenini şöyle anlatıyor: “Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Aynı zamanda mali müşavirim. Çocukluğumdan beri mimar olmak istiyordum ancak babam bir mühendisti ve benim bu alanı seçmemi istemiyordu. Ben de bu nedenle işletme fakültesini tercih ettim. 10 yıl önce ise bir arkadaşım sayesinde tekrar bu yola evrildim. Hobi gibi başlamıştım sonrasında ise profesyonelliğe dönüştü.”

Başarıya gitmenin yolu…

İş hayatında başarıya gitmenin inanmak ve çalışmaktan geçtiğini belirten Onuş, “Ben Karadeniz kadınıyım. Bizim oraların kadınları güçlü kadınlardır. Öyle erkek egemenliğe boyun eğmezler. İş hayatında kadın olmayı hiçbir zaman dezavantaj olarak görmedim. Marangozluk biraz erkek işi ancak gerek çalıştığım insanlar gerekse iş arkadaşlarım gayet nezaketli davranıyorlar. Her zaman bir marka olacağımıza inanmıştım. Ne mutlu ki inandığım şeyi yaptığımı düşünüyorum.” dedi.

“Düşünüyor, tasarlıyor ve üretiyoruz”

Kişiye ve mekâna özel tasarım ve üretim hizmeti sağladıklarını kaydeden Onuş, sözlerini şöyle aktardı:

“Çalışma ortamları ve toplu ev projeleri için de yaratıcı çözümler sunuyoruz. Özel tasarım ürünler yaptığımızdan genellikle A grubu ve B plus müşteriler bizimle çalışıyor. Ayrıca mimarlarla birlikte projelerimiz oluyor. Ya onların tasarladıklarını üretiyoruz ya da kendimiz herhangi bir tasarımla o projenin içinde yer alıyoruz. Sadece Türkiye’de değil Hollanda’da iş yerimiz var. Ama üretimi Türkiye’de gerçekleştiriyoruz. Yani kısacası düşünüyor, tasarlıyor ve üretiyoruz.” KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar