KOBİ’lere 1.2 milyar TL destek

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, bu yıl yaklaşık 42 bin işletmeye 1.2 milyar lira destek verdiklerini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 21.10.2020

KOBİ’lere 1.2 milyar TL destek

İş kurmak ya da işini büyütmek isteyenlerin Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) imdadına KOSGEB yetişiyor. KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, bu sene yaklaşık 42 bin işletmeye 1.2 milyar lira destek verdiklerini duyurdu.

Uzkurt, katıldığı bir programda şu açıklamalarda bulundu: “1 milyon 16 bin KOBİ’ye neredeyse 10 yıllık süreçte destek sağladık. Yaklaşık 500 bine yakın KOBİ’ye 10.2 milyar lira destek verdik. Faiz destekleri çerçevesinde 47.6 milyar liralık kredi hacmi oluşturduk ve 5.3 milyar liralık kredi maliyetini KOSGEB olarak biz karşıladık. KOSGEB desteğini alarak işini kuran girişimcilerin yaklaşık yüzde 80'i faaliyetini sürdürüyor. Ayrıca bu girişimcilerin yaklaşık yüzde 50’si kadın girişimcilerden oluşuyor. Pandemi sürecinde dijitalleşme kavramının önemini bir defa daha hissettik. KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 'Dijitalleşme' konulu çağrıya çıktık. Bin 207 başvuru aldık. 142'si teknoloji tedarikçilerinden, bin 65'i de teknoloji kullanıcılarına ait. Çağrının sonuçlarını Kasım ayı sonunda açıklamayı planlıyoruz"

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar