Merzifon’dan dünyaya Apaydın Metal

Metal ve ısı ürünleri fabrikalarıyla üretim yapan Apaydın Metal, yeni yatırımlarla gözünü ihracata dikti. 2021 yılında üretim kapasitesini artıran işletme, metal ürün fabrikasında gerçekleştirdiği galvanizli tel üretimi, çit teli, gazaltı kaynak teli ve çelik ağ üretiminin yanı sıra ısı fabrikasında da boyler ve genleşme tank üretimi yapıyor.

info@karadenizekonomi.com / 4.06.2021

Merzifon’dan dünyaya Apaydın Metal

Bu yıl içinde gerçekleştirdikleri yeni yatırımlara ilişkin bilgiler veren Recep Apaydın, “çimli çitte kapasitemizi yıllık 500 bin metrekareye çıkartmayı planlamıştık. Bu kapsamda gazaltı kaynak teli ve genleşme tankı üretimimiz başlıyor. İki yıl içinde bu ürünlerin piyasaya yerleşmesi ile ihracat yaptığımız ülke sayısını 50’ye çıkaracağız” dedi.

Üretimde yüzde 85 verimlilik esası

Profesyonel bir ekip ile bu yatırımları geliştirdiklerini ifade eden Apaydın, “Ekibimiz kendi işinde uzmanlaşmış, uyumlu, bilgi ve deneyime sahip kişilerden oluşuyor. Üretimimiz yüzde 85 verimlilik esasına göre çalışmaktayız. Fabrikamızda hiçbir makine atıl durumda bekletilmiyor. Bu yıl ayrıca satış sonrası hizmetler bölümü kurduk, satıştan sonra sözleşmeleri bu bölüm devralmakta ve müşterilerimizin her türlü sorusuna cevap veriyoruz” diye konuştu. 

Tek çatı altında üretim

Metal ürünlerde ana faaliyet alanlarının galvanizli tel üretimi, çit teli, gazaltı kaynak teli ve çelik ağ üretimi olduğunu söyleyen Apaydın, fabrikalarında aylık ortalama bin 200 ton demir çekilip tel haline geldiğini ve bu telin aylık bin tonunun galvanizlendiğini belirtti. Çit tel ürün gruplarının piyasalarda Fermo markası ile yer aldığını aktaran Apaydın, şunları kaydetti: “Tarım arazilerinde kullanılan altıgen örme çit ve şehirlerde kullanılan panel çit üretimi yapıyoruz. Dekorasyon amaçlı kullanılan çimli çitten orman arazilerinde kullanılan dikenli tel ve spor sahalarında tercih edilen pvc kaplı helezon çite kadar tüm çit ürünleri fabrikamızda tek çatı altında üretiliyor.”

25 ülkeye ihracat

2010 yılında galvaniz hattından çıkan telin sadece 2 bin 500 tonunu işleyip kalan 7 bin 500 tonunu sattıklarını söyleyen Apaydın, 2019’da ise üretilen telin 7 bin tonunu işlediklerini ve daha sonra bu rakamı 8 bin tona çıkardıklarını vurguladı. Şirketlerinin katma değeri yüksek ürünlere odaklandığını belirten Apaydın, “Demiri galvanizli tel haline getirebilmek bir değer, o teli alıp ihtiyaca göre işlenmiş mamule dönüştürmek ayrı bir değer. Bu işlenmiş ürünü dünya piyasalarına arz edip ülkemize döviz getiriyoruz. Apaydın olarak arzuladığımız bu hedeflerimize ulaştık, hem çit ürünlerimiz ile hem boyler ürünlerimiz ile 25 ülkeye ihracat yapıyoruz” şeklinde konuştu. İhracatı katma değerli ürünlerle artırmayı hedeflediklerini belirten Apaydın, “Şu anda ihracat oranımız ısı bölümümüzde yüzde 40, çit bölümümüzde yüzde 20 seviyesinde. Marka bilinirliğimiz ürün verdiğimiz ülkelerde yüksek” dedi ve üç yıl içinde 10 milyon TL daha yatırım yapacaklarını vurguladı.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar