Otobüs sektörü yüzde 50 zam istiyor!

17 günlük tam kapanma kararının ardından, vatandaşların memleketlerine ve yazlıklarına gitmek için talepleri artınca otobüs biletleri tükendi. Otobüs firmaları ek seferler koymaya başladı. Sektör, yüzde 50 yolcu kapasitesi ile çalışması nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı’ndan yüzde 50 zam talebinde bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 28.04.2021

Otobüs sektörü yüzde 50 zam istiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında başlayacağını açıkladığı 17 günlük tam kapanma kararının ardından, vatandaşların memleketlerine ve yazlıklarına gitmek için talepleri artınca otobüs biletleri tükendi. Otobüs firmaları ek seferler koymaya başladı. Sektör, yüzde 50 yolcu kapasitesi ile çalışması nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı’ndan yüzde 50 zam talebinde bulundu.

‘’Sefer sayısı 1200’leri bulacak’’

Ajans Bizim’e bilgi veren Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Birol Özcan, İstanbul Otogarı’ndan iki gün öncesine kadar günde 600-650 sefer yapılırken, dün bu sayının 850’yi bulduğunu dile getirerek, ‘’ İki gün boyunca sefer sayısı 1200’leri bulur. Karadeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’ya gidiş çok daha fazla. Yarın 24.00’a kadar sattığımız biletlerle yolcularımızı izinsiz olarak göndereceğiz. Sektör olarak Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Şu anda Bayrampaşa Kaymakamlığı tıklım tıklım izin alma başvurusu yapan vatandaşlarla dolu. Biz, benzer bir komisyonun bu yıl da otogar içinde faaliyet göstermesini istiyoruz. Bunun için İçişleri Bakanlığı’na başvurduk. Bakanlık çalışma yapıyor’’ diye konuştu.

‘’Korsan taşımacılık yapan firmalara dikkat’’

Biletlerin zamlı satıldığı yönündeki iddialar konusunda, böyle bir satışın söz konusu olmadığını, ilave servis açıldığı için dolu gidip boş dönen otobüslerin 20-30 lira gibi fiyat farkı uyguladığını belirten Özcan, ‘’ Firmaların bilet için taban ve tavan fiyatları var. Normal koşullarda 100 lira olan bir bilet indirimli olarak 70 liraya satıldı. Ancak talep artışı olduğunda firma bunu 100 liraya getirebildi. Bunu 101 lira yapması mümkün değil. Bilet satıp otogar dışından korsan taşımacılık yapan firmalar var. Bu konuda emniyet gerekli önlemleri aldı ve buna fırsat verilmeyecek’’ ifadelerini kullandı.

‘’Otobüs firmaları zarar etti’’

Pandemi önlemleri çerçevesinde yüzde 50 kapasite ile çalışan otobüs firmalarının zarar ettiğine ifade eden Birol Özcan, ‘’Ramazan ayında yolcu olmaz, genelde bayramda başlar yolcu hareketi. Zaten yüzde 50 ile çalışıyorduk, şimdi daha da düşecek. Ulaştırma Bakanlığına yüzde 50 zam talebinde bulunduk’’ şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar