SANAT YOĞUNLUĞU ÇOK YÜKSEK BİR ŞEHİR; ORDU

Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi’nde bulunan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi himayesinde yeniden düzenlenen “Ordu Taşbaşı Sanat Alanı” gerçekleştirilen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Programda ayrıca Genel Sanat Direktörlüğü’nü Emin Öztürk’ün yaptığı ilk sergi olarak hazırlanan “Demo Sergi” açılışı da gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 6.07.2021

SANAT YOĞUNLUĞU ÇOK YÜKSEK BİR ŞEHİR; ORDU

Taşbaşı Sanat Alanı’nda gerçekleştirilen açılışa AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra protokol üyeleri, sanatçılar, sanatseverler ve vatandaşlar katıldı. Taşbaşı Sanat Alanı açılışında konuşan ve sanat için çok önemli bir çalışmanın hayata geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun sanat alanında çok önemli bir çalışmaya imza atıldığını söyledi ve kentin sanat yoğunluğunun çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Başkan Güler, “Benim için ayrı bir önemi ve anlamı olan bir gün. Doğduğum ve büyüdüğüm Taşbaşı Menekşe Sokak’ta geçirdiğimiz günlerin bir sanat merkezine dönüştüğünü görüyoruz. Bu çalışma Ordu’nun sanatta Süper Lig’e çıkışıdır. Bütün güzelliklere layık bir şehir olan Ordu’da daha fazlasını gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Sanatın evrensel bir dili, gönülleri okşayan mesajları aynı zamanda da bir kalite belgesi olarak da dünyadaki bütün gelişmiş şehirlerarasında bir skalası var. Burada Ordu çok önde. Türkiye’de ve dünyada pek çok kişi buradaki sanatkarların eserleriyle Ordu’yu çok öne çıkaracaklar” diye konuştu.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Demo Sergisi Genel Sanat Direktörü Emin Öztürk de bir hayal ile başlayan projenin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taşbaşı Sanat Alanı’nın yerel ve evrensel kültürler arasında bir köprü kuracağının altını çizen Öztürk, alanın toplumla iç içe olan bir sanat merkezi olacağını söyledi.

Taşbaşı Sanat Alanı ve Demo Sergi açılışında söz alan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız ise, “Ordu sanat alanında hep önde olan vilayetlerimizden birisidir. Bugün bu tarihi mekânda o önde oluşun tarihini yazıyoruz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar