Ücretsiz izne ayrılanlara 1500 TL ödenecek

Prim desteğinin yanı sıra yine aynı sektörde faaliyet gösteren işyerlerinde ücretsiz izne ayrılan sigortalılara da destek verilecek. Ücretsiz izne ayrılanlara yapılan ödeme 1.500 TL olacak.

info@karadenizekonomi.com / 18.04.2021

Ücretsiz izne ayrılanlara 1500 TL ödenecek

Mart ayında çalışması olanlardan, nisan ve mayıs aylarında normalleşme desteğinden yararlanamayan ve çalışmaya devam edilen işçiler için işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödeyecekleri asgari ücret üzerinden hesaplanan prim Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanacak.

‘’Ücretsiz izne ayrılan sigortalılara da destek verilecek’’

Prim desteğinin yanı sıra yine aynı sektörde faaliyet gösteren işyerlerinde ücretsiz izne ayrılan sigortalılara da destek verilecek. Ödemeler çalışanlara İŞKUR aracılığıyla yapılacak. Sosyal güvenlik primleri İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak. Ücretsiz izne ayrılanlara yapılan ödeme 1.500 TL olacak.

‘’2 milyon esnaf talepte bulundu’’

Pandemide gelir kaybı ve kira desteği için yaklaşık 2.2 milyon esnaf talepte bulundu. Sadece gelir kaybına başvuranların sayısı 1 milyon 300 bini geçti. Şubatta esnafa 1.3 milyar lira gelir kaybı desteği ödendi. Üç aylık dönemde bunun 3.9 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Birden fazla işyeri olan, biri için faydalanabiliyor. Hibe desteğinden faydalanılan dönemlerde vergi mükellefiyetinin faal olarak devam etmesi gerekiyor. Gelir kaybı desteği 3 ay süreyle 1.000 TL, kira desteği ise büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 TL olarak veriliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar