Öğrenciler 'ara eleman' değil, 'aranan eleman' olacaklar

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, LGS sonrası öğrencileri MEB, TOBB ve TOBB ETÜ olarak başlatılan program kapsamındaki 81 ildeki 103 okulu tercih etmeye çağırdı.

info@karadenizekonomi.com / 18.07.2020

Öğrenciler 'ara eleman' değil, 'aranan eleman' olacaklar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonrasında öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TOBB ve TOBB ETÜ olarak başlatılan program kapsamındaki 81 ildeki 103 okulu tercih etmeye çağırdı.

Meslek liselerinde büyük bir değişim ve dönüşüm başlattıklarının altını çizen Hisarcıklıoğlu, ‘’2019'da imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek üzere çağın niteliklerine uygun yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçtik. Okullarımızın arkasında merkezde MEB, TOBB ve TOBB ETÜ'nün, illerde ve ilçelerde ise oda ve borsalarımızın desteği var. Kamu-özel sektör ortak yönetim modeliyle yerelde oda ve borsalarımızın vasıtasıyla mesleki eğitimin hem dinamik hem de sanayi, ticaret ve tarımın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlıyoruz. Okullarımızı tercih edecek gençlerimiz mezun olduklarında 'ara eleman' değil, 'aranan eleman' olacaklar. Bu okullarımızdan mezun olacak gençlerimizin diploması, mesleği olacak’’ diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, geleceğin girişimcileri olacak yüksek teknoloji alanında daha çok icat, daha çok patent çıkartacak gençleri yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, oda ve borsaların desteğiyle başarılı öğrencilere burs verdiklerini belirtti.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar