Ordu Valiliği ve Altınordu Belediyesi öğrenciler için iş birliği yapacak

Ordu Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Altınordu Belediye Başkanlığı arasında uzaktan eğitime erişim imkanı olmayan öğrencilerin imkanlarının karşılanması için işbirliği protokolü imzalandı.

info@karadenizekonomi.com / 25.02.2021

Ordu Valiliği ve Altınordu Belediyesi öğrenciler için iş birliği yapacak

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Altınordu Belediye Başkanlığı arasında uzaktan eğitime erişim imkanı olmayan öğrencilerin imkanlarının karşılanması işbirliği protokolü imza törenine katıldı.

‘’İş birliği ile yapılacak olan okul sayımız 39 oluyor’’

Kısa süre içerisinde 19 ilçede 2 bin 112 yetim ve öksüz çocuğa, kaymakam arkadaşlarımız, belediye Başkanlarımız, büyükşehir belediyemiz, kamu görevlisi arkadaşlarımız, Milli Eğitim camiamız ve diğer gruplarımız ile hep birlikte ulaşmaya çalışmak, onların gönüllerini almak, onlarında yüzündeki tebessümü görmek çok önemli diyen Vali Sonel, ‘’Devlet-vatandaş iş birliği ile 41 okula ulaşıyoruz. Cuma günü imzalayacağımız yeni bir protokolle devlet vatandaş iş birliği ile yapılacak olan okul sayımız 39 oluyor. Çocuklarımızın gözlerindeki tebessüm, onların duası, ailenin duası çok çok önemli, Allah razı olsun, Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Rabbim birliğimize ve beraberliğimize vatanımıza bayrağımıza ezanımızı göz diken hainlere fırsat vermesin’’ şeklinde konuştu.

‘’Eğitime daha fazla eğilmek zorundayız’’

Bizim kültürümüzü şekillendiren en önemli hususlardan bir tanesi şüphesiz dayanışmadır diyen Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, ‘’Bizim medeniyetimizin özü de sözü de insandır ve ne yaparsak yapalım insanı ve insanımıza merkeze alarak yaparız. Bizim millet olarak devlet olarak insana hayata duyduğumuz saygı aynı zamanda tecessüm etmiş halidir. Bütün bunları yapmak için de eğitime daha fazla eğilmek zorundayız. Şehrimizde yaşayan ve geleceğimizi emanet ettiğimiz nesillerin eğitimde istisnasız faydalanabilmesi için, resmi ve özel kurum ve kuruluşların Fırsat eşitliği noktasında hareket etmesi, özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına daha fazla el uzatmaları gerekiyor. Altınordu belediyesi olarak biz tam da bu noktada duruyoruz.  Eğitimde fırsat eşitliği adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlamış bulunan kampanya kapsamında 1000 Adet tablet ile çocuklarımızın geleceğine destek veriyoruz’’ ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar