Çocuklar Bahçe den Oyun Parkı'na

110 çocuğun bulunduğu geçici konaklama alanında, kurulan oyun parkında çocuklarla bir araya gelen Vali Balkanlıoğlu,çocuklara oyuncak dağıttı

info@karadenizekonomi.com / 10.08.2014

 Çocuklar Bahçe den Oyun Parkı'na

Uzunisa Geçici Konaklama Alanına Kurulan Oyun Parkı Çocukların Yüzünü Güldürdü

Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun talimatıyla Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen oyun parkları Uzunisa Köyü’nde fındık işçilerinin bulunduğu geçici konaklama alanının bahçesine kuruldu.

Mevsimlik işçiler için hazırlanan geçici konaklama merkezinde incelemelerde bulunmak üzere gittiği Uzunisa Köyü'nde çocukların sevgi gösterisiyle karşılanan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, oyun parklarında oynayan çocuklarla yakından ilgilenerek, sohbet etti.

Vali BALKANLIOĞLU, Çocukların Neşesine Ortak Oldu

110 çocuğun bulunduğu geçici konaklama alanında, kurulan oyun parkında çocuklarla bir araya gelen ve onların neşesine ortak olan Vali BALKANLIOĞLU, çeşitli oyuncaklar dağıttı.

Oyun parkı ile ilgili bir değerlendirme yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU,”Mevsimlik işçilerimiz Ordu’ya her yaş grubundan çocukları ile birlikte geliyor. Bunların bir kısmı yaşları küçük olduğu için ILO standartlarına göre fındık bahçelerinde çalışmaları yasak, çalıştırmıyoruz. Ama bu çocuklarımızın da hoşça vakit geçirmeleri, dinlemeleri ve eğlenmelerini sağlamak amacıyla bu oyun parklarımızı kurduk” dedi.

”Çocuklarımız İçin Oyun Parkları Doyumsuz Bir Eğlence”

“Sosyal Yardımlaşma Vakfına verdiğim talimatla çocuk oyun gruplarını getirdik. Sadece mevsimlik tarım işçilerimizi değil, özellikle mağdur ve ihtiyaç sahibi olan çocuklarımız içinde mahallelerde oyun parkı kurduruyor, çocuklarımızı bundan istifade ettiriyoruz” diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”Çocuklarımız için oyun parkları doyumsuz bir eğlence ve zevk. Onlar oynarken, kuş gibi çırpınıp sevinirken, sevinç çığlıkları, sevinç kahkahaları atarken ben de çocukluğuma dönüyor, keşke bizim çocukluğumuzda bu tür imkanlar bizde de olsaydı diyecek kadar çok seviniyorum”şeklinde konuştu.

Oyun parkları sayısının artacağının altını çizen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, her İlçe’de,her mahallede ve okulların bahçesinde oyun parkları kurulacağını belirterek, çocuklar için doyumsuz eğlence parkı haline geleceğini kaydetti.

Çocuklar’dan Vali BALKANLIOĞLU’na Teşekkür

Resim, müzik, şiir, okuma-yazma ve genel kültür eğitimi konusunda dersler alıyor, Spor aktivitelerine katılıyoruz. Oyun parkının kurulmasıyla birlikte günlerimiz daha dolu ve mutlu geçiyor. Doyasıya eğleniyoruz. Hergün değişik oyunlar oynuyoruz” diyen çocuklar, kendilerine bu imkanı sağlayan Vali İrfan BALKANLIOĞLU ‘na teşekkür

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar