Dolar Kuru Ekonominin Zirvesinde

Nisan ayında dolar kuru 175 bin 784, enflasyon ise 44 bin habere konu oldu.

info@karadenizekonomi.com / 14.05.2019

Dolar Kuru Ekonominin Zirvesinde

Nisan ayında dolar kuru 175 bin 784, enflasyon ise 44 bin habere konu oldu.

 

Medya Takip Merkezi (MTM), Ekonomi Gazetecileri Derneği için yaptığı araştırmada Nisan ayının ekonomi dünyasında hareketli geçtiğini belirtti. MTM’nin araştırmasına göre, dolar kuru 175 bin 784 haber ile ekonomi gündeminin zirvesinde yer aldı. Enflasyon ise 44 bin habere konu olarak, sekizinci sırada yer aldı. Rapora göre, dolar, istihdam, ihracat ve vergi, gündemi belirleyen ana konular oldular. Ay boyunca konuşulan ana konulardan biri de yerel seçimlerin ekonomiye olan etkileriydi.

 

“Hedeflerimizi Tutturacağız”

 

Tüketici Fiyatları Endeksi’nde (TÜFE) yaşanan pozitif gelişmelerin, ekonomideki dengelenme sürecinin sürdüğünü gösterdiğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, nisan ayında enflasyonunun yüzde 20'lere dayanması hakkında sosyal medyada paylaşımda bulundu. Bakan Albayrak, "Yıllık enflasyon yüzde 19,71’den 19,50’ye geriledi. Ayrıca çekirdek enflasyonda da yıllık yüzde 17,53’ten 16,30’a önemli bir gerileme oldu. Bu gelişmeler,  yaz aylarında özellikle gıdada sağlanacak düşüşle, hedeflerimizi tutturacağımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.
 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar