Dünya Ekonomistlerinden Darbe Sonrası Türkiye Ekonomisi Yorumları

Dünya ekonomistleri; Türkiye’de meydana gelen darbe girişimi sonrası ekonominin durumunu değerlendirdi. İşte Türkiye ekonomisinin geleceği hakkında uzmanların görüşleri.

info@karadenizekonomi.com / 1.08.2016

Dünya Ekonomistlerinden Darbe Sonrası Türkiye Ekonomisi Yorumları

15 Temmuz darbesi sonucu ekonomi nasıl etkilendi? Darbenin ekonomimize zararı ne kadar sürer? Ekonomi nasıl düzelir? Dünya ekonomi kuruluşları Türkiye’de meydana gelen darbe sonrasında ne söylediler? Türkiye’nin kredi notu hangi seviyelere gelecek? İşte cevaplar.

Darbe girişimi sonrası TL ciddi bir değer kaybı yaşadı. Ancak Pazartesi piyasaların işleme açılmasından sonra toparlanmaya başladı ve eski değerine yakın seviyelere geldi.

Borsa İstanbul ise açılışta ciddi bir düşüş yaşadı. Ancak gün ortasında ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası düzelmeye başlasa da günü % 2.50’lik ciddi bir kayıpla kapattı.

Darbe sonrası ise en büyük kaybı yaşayan şirket ise THY oldu. Ancak gelecek dönemlerde en büyük kaybın turizmde yaşanması bekleniyor.

İş Dünyasının önde gelen isimlerinde ise darbe sonrası ekonomik durum ile ilgili açıklamalar geldi. Bunlardan en önemlisi ise Koç Holding’ten geldi. Koç Holding: “Bu günleri de aşacağımıza inanıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ise Bank Asya’nın faaliyetlerini durdurdu ve bu kapsamda ödemeler Şekerbank’a yönlendirildi.

Bunlar Türkiye içerisinde yaşanan ekonomik olaylar. Peki Yurt dışında Türkiye ile ilgili hangi açıklamalar yapıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar