Faiz indirimi hedeflere ulaşmada aracı olacak

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Politika faiz oranının yüzde 16,5’e çekilmesinin Türkiye’nin 11. Kalkınma Planında ortaya koyduğu hedeflere ulaşmasına aracılık edeceğini belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 13.09.2019

Faiz indirimi hedeflere ulaşmada aracı olacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 3,25’lik faiz indiriminin piyasalarda büyük rahatlama sağlayacağını ifade eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Politika faiz oranının yüzde 16,5’e çekilmesinin Türkiye’nin 11. Kalkınma Planında ortaya koyduğu hedeflere ulaşmasına aracılık edeceğini belirtti. Yüksek faizin üretim ve yatırımın önünde engel olduğunu belirten Eskinazi, “Yüksek faizler nedeni ile finansmana erişimde reel sektörün yaşadığı sorunlar art arda gelen faiz indirimleri ile rahatlayacak. Önceki aylarda gelen 4,25 puanlık faiz indirimi piyasaya nefes aldırmıştı. Dün açıklanan 3,25 puan ile bu rahatlamanın istikrarlı olacağını gösterdi. TCMB’nın bu kararına piyasaların tepkisi de olumlu oldu. Önümüzdeki dönemde faiz indirimlerinin devam etmesini ve 1 yıllık süreçte faizlerin yüzde 10 bandına gelmesini bekliyoruz.” dedi. Söz konusu 3,25 puanlık faiz indiriminin, mal ve hizmet ihracatımızın rekabetçiliğini arttırma açısından da çok doğru bir adım olduğuna işaret eden Eskinazi, piyasaların canlanacağını ve ekonomik büyümenin tekrar artıya geçeceği ekonomik iklimin Türkiye’de hayat bulacağına inandıklarını dile getirdi.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar