FINDIKTA TÜM DENGELER DEĞİŞİYOR

"Çikolata devi" Ferrero’nun Türkiye’nin En büyük Fındık ihracatçısı olan Oltan Fındık Firmasını Satın almak üzere masaya oturduğu idda ediliyor.

info@karadenizekonomi.com / 20.07.2006

FINDIKTA TÜM DENGELER DEĞİŞİYOR

.

Dünyanın en büyük 4. çikolata ve şekerleme üreticisi İtalyan Ferrero’nun fındık sektörü’nün en fazla ihracat yapan Oltan firmasını satın almak için masaya oturduğu idia ediliyor.Yakın kaynaklar 2 dev firmanın satış için masaya oturduğunu her şeyin 2-3 gün içinde netleşeceği idida ediliyor..Böyle bir satış gerçekleşirse fındık da tüm dengeler değişecek.

Ferrero Türkiye fındık piyasasında en fazla fındığı alan çikolata devi firma durumda,Türkiye’de en fazla fındığı Oltan firmasıüzerinden alan Ferrero böyle bir satın almayı gerçekleştirirse Türkiye fındık piyasası yabancı sermaye’nin eline geçmiş olacak. Ferrero firması halen 17 ülkede birer fabrikalarının bulunan , "18’inci fabrikamız, Türkiye’de Manisa’da kuran Ferrero Bu yatırımla Türkiye, Orta Doğu’ya açılan kapısı oldu. Türkiye yatırımıyla ferrero ’Nutella’ ve ’Kinder’ çikolata ürünleri, bundan böyle ithal edilmiş değil, Türkiye’de üretilmiş ürünler oldu.
Türkiye’nin bir numaralı fındık satın alıcısı konumunda olan ferrero Dünya fındık üretim ve ihracatının büyük bölümünü elinde bulunduran Türkiye'de, en fazla fındık ihraç eden firması OltanFındık sanayi A.Ş’yi satın alacak masaya oturdular iddiası gerçekleşirse ,Türkiyede fındık sektöründe tüm ezberler bozulacak dengeler bozulacak her şey yeniden dizayn edilecek.Türkiye fındık piyasası böyle bir satış olursa%50 yabancı sermayenin eline geçmiş olacak.

Dünya fındık üretim ve ihracatının büyük bölümünü elinde bulunduran Türkiye'de, her yıl ihracat şampiyonu olan Oltan Fındığın bundan sonra enerji alanında yatırımlara gideceği gelen haberler arasında.

ETİKETLER; FERRERO OLTAN FINDIK
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar