Mesudiye de Günlük Organik Yumurta Üretimi Başladı

Bektaş Ailesinden Mesudiye Ekonomisine Katkı

info@karadenizekonomi.com / 26.12.2014

Mesudiye de Günlük Organik Yumurta Üretimi Başladı

Mesudiye Dayılı Mahallesinde Mümin Bektaş tarafından Tavuk çiftliği kuruldu. Günlük yumurta üretimi yapan Bektaş, ürettiği yumurtaları Mesudiye pazarında satışa çıkartıyor.

Dayılı mahallesinde kurulan Topaloğlu Tavuk çiftliğinde organik yumurta üretiliyor. 2 bin Tavuk kapasiteli, doğal ortamda yumurta üretime başlayan Topaloğlu Tavuk Çifliği Mesudiye’de uygulanmaya başlayan ilk tavuk projesi.

Doğal ortamda köy yumurtası üretimine başladık


Konu ile ilgili açıklama yapan Topaloğlu Tavuk Çiftliğinin kurucularından Ahmet Bektaş “2 bin tavuk kapasiteli doğal ortamda köy yumurtası üretimine başladık. Buradan aldığımız ürünleri Mesudiye içinde ve Mesudiye’ye yakın ilçelere satmayı düşünüyoruz. Bunun ile birlikte çevre illere de yumurta pazarlamayı düşünüyoruz. Yumurtayı satamadığımız durumunda Ordu Ziraat Odası taze günlük köy yumurtalarını alacağını belirtti. Bu projenin tüm köylerde uygulanmasını temenni ediyoruz. Bizler bu konuda öncü olduğumuzu düşünüyoruz. Bu projenin Mesudiye ekonomisine de katkılı olacağını düşünüyorum” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar