Ordu'nun 2018 iş takvimi

Ordu Valisi Yavuz,2018 yılının yatırım ve büyüme odaklı bir yıl olacağını ve Ordu kalkınma Planı'nı toplumun tüm kesimleriyle çalıştaylar sonucu hayata geçireleceğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 29.12.2017

Ordu'nun 2018 iş takvimi

Vali Yavuz,yaptığı yazılı açıklamasında tüm paydaşların katıldığı ve herkesin ittifak içinde olduğu bir yönetim anlayı içinde şehir vizyonu ve kalkınma planı oluşturacaklarını belirtti.

Eski devlet yönetimi anlayışının çok değiştiğini,yönetişim kavramının öne çıktığı ve herkesin fikrine ihtiyaç duydulduğu bir süreçte olunduğuna dikkat çeken Yavuz ‘'Karadeniz’in İncisi’ sıfatını en güzel şekilde taşıyan bu şehri, hep beraber, el birliğiyle daha iyi bir noktaya taşımalıyız. Bunun için de ortak aklı, istişare kültürünü ve birlikte yönetim anlayışını bu şehirde hakim kılmak zorundayız''dedi.

Ülkemizin, 2023, 2051 ve 2071 hedeflerine ve vizyonuna uygun olarak, bu şehre değer katabilecek fikir ve düşünceleri bir araya getirerek, bir vizyon oluşturmamız gerekiyor diyen Yavuz açıklamasını şu şekilde devam etti:

''Tüm paydaşların katıldığı ve herkesin ittifak içinde olduğu şehir vizyonunu, kalkınma planını oluşturmalıyız. 2017 yılında çalışmalarını başlattığımız Ordu Kalkınma Planı’nı, toplumun tüm kesimleriyle gerçekleştireceğimiz çalıştaylar sonucu oluşturacağız.2018 yılındaki önemli hedeflerimizden birisi de, çevreyle uyumlu sanayiyi ilimizde hayata geçirmektir. O nedenle, mevcut istihdama ilave 12 bin istihdam sağlayacak Ordu 2. OSB’yi, Fatsa OSB’nin genişletilmesi ve Ünye OSB’nin en kısa sürede faaliyete geçirilmesi için var gücümüzle çalışacağız.İlimizde başlatılan turizm hamlesini daha üst seviyelere çıkarmak için gerekli altyapı hizmetlerini ve ihtiyaçlarını giderecek çalışmaları yapacağız.DOKAP’la birlikte geliştireceğimiz projelerle, ilimizde tarımsal üretimi çeşitlendireceğiz. Fındıkta modern tarım tekniklerini uygulayarak, çiftçimize, üreticimize daha fazla tarımsal gelir sağlayacağız.Ülkenin en önemli beşeri sermayesi olan çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü tehdit ve tehlikeden korumak için başlattığımız çalışmaları, 2018 yılında da etkin bir şekilde sürdüreceğiz''dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar