Şûra’da KDV talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Ekonomi Şurası’nda bir buçuk milyon iş insanını temsil eden konsey başkanları, KDV iadelerinin orta vadeli devlet tahvili olarak ödenmesini istedi.

info@karadenizekonomi.com / 30.01.2019

Şûra’da KDV talebi

"Biriken KDV'ler devlet tahvili olarak ödensin"·

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) organizasyonu ile iki yıl aranın ardından düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası'na kamudan alacaklar ve fiyat farkı ödenmesi konuları damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Türkiye Ekonomi Şurası'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile ekonomi yönetimini oluşturan 7 bakan da iş dünyası ile bir araya geldi. Toplantıda konsey düzeyinde sektörel bakış açısıyla genel ekonomik sorunlara ve taleplere yönelik talepler iletildi. 7 bölgeyi temsilen yapılan konuşmalarda ise bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri vurgulandı.

Toplantıda özellikle KOBİ'lerin en önemli sorununun finansmana erişim olduğunu vurgulandı. Basına kapalı bölümünde yapılan konuşmalarda da temel talepler ve çözüm önerileri sıralandı. Firmalar tarafından öncelikli olarak vurgulanan konulardan biri, firmalara finansman yükü getirdiği gerekçesiyle geçici vergi (dönemler itibariyle oluşacak kazançların vergisi) uygulamasının kaldırılması talebi oldu.

KDV’nin sanayi için miadını doldurduğunu ve yeniden gözden geçirilmesi yönünde görüş belirten iş dünyasının, fiyat farkı kararnamesi çıkarılması, KGF desteği sağlanması, Eximbank ve Kalkınma Bankası’nın yeniden yapılandırılması, teşvikler güncellenmesi, tarımda girdi fiyat kontrolü gerçekleştirilmesi, SGK prim ödemelerinin ertelenmesi ve OSB dışındaki sanayi arazilerine vergi muafiyeti uygulanması gibi talepleri öne çıkarken, en çarpıcı talep olarak kamudan alacaklar konusunda esneklik getirilmesi isteği dikkat çekiciydi.

Konuya ilişkin olarak Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne görüşlerini belirten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “öncelikle inşaat sektörünün kamudan alacaklarının tahsilinde ve nakit akışının sağlanmasında etkili bir yöntem olarak bu öneriyi sayın cumhurbaşkanımıza sunduk. Böylece iş dünyasında sıkışıklık yaşayanlar bankalara teminat verilebilecek duruma gelir ve nakit sıkışıklığı bir anlamda giderilmiş olur” ifadelerini kullandı. REŞAT GÜNGÖR/KARADENİZ EKONOMİ

ETİKETLER; vergi kazanç finansman
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar