Sanayi üretiminde üretim yıllık bazda 5,4 arttı

Sanayi üretiminde üretim yıllık bazda yüzde 5,4 artarken, aylık bazda ise yüzde 0,9 düşüş gösterdi.

info@karadenizekonomi.com / 13.12.2019

Sanayi üretiminde üretim yıllık bazda 5,4 arttı

Sanayi üretiminde artış ekimde hız keserek devam ederken yıllık bazda yüzde 5,4 artması beklenen üretim yüzde 3,8 arttı. Aylık bazda ise yüzde 0,9 düşüş gösterdi. Arındırılmamış verilere göre ise aylık yüzde 2,8, yıllık yüzde 2,8 artış hesaplandı.

TÜİK verilerine göre; sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Ekim ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,2 arttı. Aylık bazda yüzde 4,6 artış beklentisine karşın sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,9 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Ekim ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarken imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,3 azaldı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar