İhracat artışı için üniversite- sanayi işbirliğine gidildi

2019 yılının 11 aylık döneminde, 2018 yılı ihracat rakamlarına ulaşarak 3 milyar 128 milyon dolar döviz geliri elde ettiği mobilya sektöründe, katma değerli ürün ihracatının artması için üniversite-sanayi işbirliğine yeni bir halka eklendi.

info@karadenizekonomi.com / 16.12.2019

İhracat artışı için üniversite- sanayi işbirliğine gidildi

Türkiye’nin dış ticaret fazlası verdiği sanayi kollarının başında gelen ve 2019 yılının 11 aylık döneminde, 2018 yılı ihracat rakamlarına ulaşarak 3 milyar 128 milyon dolar döviz geliri elde ettiği mobilya sektöründe, katma değerli ürün ihracatının artması için üniversite-sanayi işbirliğine yeni bir halka eklendi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Mobilya Çalışma Komitesi’nin organizasyonu ile Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Demirci ve öğrenciler ile mobilya üreticileri ve ihracatçıları Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya geldi.

‘’Okul ihtiyaçlarının karşılanması için çalışacağız’’

Katma değerli üretimi ve ihracatı arttırmak için zincirin tüm halkaları ile işbirliğine önem verdiklerini dile getiren Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, ‘’ Üniversite-sanayi ortaklığı bu anlamda hayati öneme sahip, eğitim programlarının içeriğinin sektörün beklentilerine göre belirlenmesi, üniversite öğrencilerinin mobilya tesislerini ziyaretlerinde birlikte hareket etmek istiyoruz. Üniversite – sanayi işbirliği kapsamında okulun ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yapacağız’’

‘’ Mobilya tasarım yarışması’’

Üniversite – sanayi işbirliğini arttırmak amacıyla 15 yıldır çaba gösterdiklerini, üniversite öğrencilerinin mezun olduklarında mobilya sektöründe istihdam edilmelerini istediklerini, adapte sorununu çözmek için staj, mentörlük desteği vermek istediklerini dile getiren Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Mobilya Çalışma Komitesi Başkanı Müjdat Kemer, ‘’Çalıştayda mobilya üretimi ve ihracatı ile ilgili konular konuşulacağı gibi, gençlerin vizyoner yönlerinin sektörle buluşması amacıyla Mobilya Tasarım Yarışması aktivitelerimizden biri olacak” dedi.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar