Seçimi şartlar zorladı!

Karadeniz Ekonomi Gazetesi olarak 24 Haziran tarihinde erken seçim ilan edilmesine ilişkin bölgemizin iş ve ekonomi dünyası temsilcilerine görüşlerini sorduk. ..

info@karadenizekonomi.com / 23.04.2018

Seçimi şartlar zorladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı üzerine kendisi ile yaptığı istişare sonrası seçim tarihini 24 Haziran olarak ilan etti.

Erken seçime ilişkin olarak ülke genelinde sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve meslek örgütlerinin temsilcileri olumlu ve olumuz görüşlerini açıklarken, Karadeniz Ekonomi Gazetesi olarak biz de bölgemizdeki iş dünyası temsilcilerine erken seçime ilişkin görüşlerini sorduk. Sorularımıza yanıt veren iş dünyası temsilcilerinin büyük çoğunluğu dış siyasi konjonktürle piyasalardaki dalgalanmanın belirsizlik yarattığını, erken seçimin bir yerde zorunlu olarak gündeme geldiğini söylediler.

  • ·FAHRETTİN ULUSOY (Ulusoy Un AŞ. YK Onursal Başkanı)

“Erken seçimi olumlu buluyorum. Çünkü gerek bölgesel gerek dış etkenlerden kaynaklanan ekonomik bir takım hareketlenmeler, ülkemiz için erken seçimi zorunlu kıldı. Bir iş adamı sıfatıyla şunu söyleyebilirim; her dönem bir takım çalkantılar ve krizlerle karşı karşıya olduk. Bugünkü kriz, yönetim zafiyetinde değil dış etkenlerin teşhiriyle çıkan krizdir. Bunu atlatmanın tek yolu bir an önce istikrarlı bir yönetime kavuşmaktan geçiyor.”

ONUR ÇETİNCEVİZ (Çetin İşletmeleri A.Ş)

“Milletimiz için hayırlısı olsun. Siyasilerimiz bir karar vermiş, Sonuucu ülkemize, milletimize hayırlısı olsun diyoruz.”

  • ·EDİP SEVİNÇ (KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı)

“Ben zaten çok uzun zamandan beri bulunduğum her mahfilde erken seçimin zaruri olduğunu savunuyordum. Hayırlı olsun. Önemli olan sandığın ortaya gelmesidir. Bunun bugün veya yarın olması arasında bir fark yoktur. Ekonomiye olumlu yansımalarını gördük kararın.”

  • ·KADİR ENGİN (ORDUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı)

“Ekonomi tek taraflı olarak şekillenecek, seçim ekonomisi devreye girecek diye endişemiz var. Siyasi anlamda fazla bir şey değişmeyecektir ama seçim ekonomisi savurganlık ekonomisi demektir. Şahsi kanaatim erken seçimin ekonomik sorunların çözümüne katkısı olmayacaktır.”

  • ·HAKAN POYRAZ (ÇAMSAN POYRAZ A.Ş YÖNETİM KURULU BAŞKANI)

“Öncelikle Seçim kararı Ülkemize hayırlı uğurlu olsun, devlet büyüklerimizin aldığı karar. Türkiye’nin önünün açılması için bu erken seçim kararı yerinde olmuştur. Sanayicilerin önünü görmesi açısından da iyi oldu. Zaten piyasalar da seçim kararına olumlu bir tepki verdi. Türkiye dış politikada ve içeride ekonomik gelişmeler açısından önemli bir süreçten geçiyor. Yeni seçilecek hükümetin programı ülke ekonomisini güçlü kılacaktır.”

  • ·ALTUĞ KARAİBRAHİMOĞLU (Bioak Enerji-Kurucu Genel Müdür)

“Erken seçim ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bir an önce yapılması ülke adına ekonomi adına çok iyi olur. Olağan Üste Hal’in kalkmasına da katkısı olur. Ülkemiz normalleşir. AB ile ilişkilerde baskı oluşturuyordu. Bu süreç tamamlanırsa OHAL uygulamasına da son verilir.”

  • ·HALUK TAN (MÜSİAD Samsun Şube Başkanı)

“Bu gibi durumlarda piyasaların verdiği reaksiyona bakmak lazım. Borsanın çıkışı dövizin inişine bakınca olumlu karşılamak gerekir. Ben de alınan erken seçim kararını olumlu karşılıyorum.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar