Giresun 2. OSB tam doluluk oranına ulaşınca istihdam 5 bin kişiyi bulacak

Giresun 2.OSB Müdürü Yılmaz, ‘’Yeni dönemde, pandeminin sona ermesi firmaların tam kapasite çalışmaya başlaması ve yeni açılacak firmalarla birlikte 2022 yılında istihdam hedefinin 3 bin kişi olması bekleniyor. Giresun 2. OSB tam doluluk oranına ulaştığında istihdam rakamlarının ise 5 bin kişiyi bulması bekleniyor’’

info@karadenizekonomi.com / 18.01.2021

Giresun 2. OSB tam doluluk oranına ulaşınca istihdam 5 bin kişiyi bulacak

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi (2.OSB)’nde yeni arsa tahsisi yapılan beş yeni firmanın yatırım alanları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

‘’İhracatı çok önemsiyoruz’’

2.OSB’mizi önemsediklerini ve OSB’nin kısa sürede doluluk oranlarını bakanlığın belirlediği oranların üzerine taşıyan yatırımcılarımızın bulunduğu, gelecek vaat eden, Giresun’un istihdamına, kalkınmasına, ticari kalkınmasına büyük ivme kazandıracak bir OSB olacağını dile getiren Vali Ünlü, ‘’Sanayicilerimizin ve yatırımcılarımızın her türlü sorunlarıyla, talep ve istekleriyle; belediye başkanımız, ilgili oda başkanlarımız, OSB Müdürümüz yakından ilgileniyorlar. Bizde sık sık onlarla bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Burada amacımız hem istihdamı artırmak, aynı zamanda teknoloji yoğunluğu olan bir OSB haline getirmek, oradaki yatırımcıları tedarikçileriyle birlikte daha da büyük bir katma değer oluşturarak OSB’deki istihdam sayısını da artırmayı arzu ediyoruz. İhracatı çok önemsiyoruz. Buralardan yapılacak ihracat ilimizin ihracat rakamlarını yukarılara çekecektir. Bu da bizim için çok önemli bir husustur. Covid ile mücadelede de önemli bir başarı sağlayarak normalleşeceğimizi, siz değerli sanayicilerimizin ve yatırımcılarımızın önündeki engelleri kaldırarak ilimizin istihdamının artmasını, sınai ve ticari kalkınmasının sağlanması yönünde büyük bir ivme kazandıracağımızı ümit ediyorum. 2021 yılının da hem ilimize hem ülkemize, yatırımcılarımıza, sanayicilerimize, vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum’’  diye konuştu.

‘’2022 yılında istihdam hedefinin 3 bin kişi olması bekleniyor’’

Yapılan sunuma göre Giresun 2.Organize Sanayi Bölgesinde, 9 firmanın yatırımlarını tamamlayarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ve pandemi dönemine rağmen bin 300 kişiye istihdam sağlandığını belirten 2.OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, ‘’ 20 firmada inşaat ve proje yapım çalışmalarına devam edilirken, yakın zamanda bu firmaların içerisinden de faaliyete geçecek olanlar var. Yeni yılla birlikte beş yeni firma daha Giresun 2.OSB bünyesine katıldığı bilgisi verilerek, bu firmaların; rulman ve rulmanlı plastik makara imalatı, fındık entegre tesisi, otomotiv yan sanayi ve makine imalatı, içten yanmalı motorlar için yakıt filtresi ve otomotiv yedek parçası üretimi, gıda, ilaç ve savunma sanayi makinaları üretimi gibi imalat ve üretimlerde bulunacak. Yeni dönemde, pandeminin sona ermesi firmaların tam kapasite çalışmaya başlaması ve yeni açılacak firmalarla birlikte 2022 yılında istihdam hedefinin 3 bin kişi olması bekleniyor. Giresun 2. OSB tam doluluk oranına ulaştığında istihdam rakamlarının ise 5 bin kişiyi bulması bekleniyor’’ dedi.

Toplantıya iştirak eden yeni tahsis yapılan 5 firmanın temsilcileri de söz alarak yapacakları yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunarak, 2021 yılı içerisinde proje ve inşaat işlerini bitirip 2022 yılında faaliyete geçmeyi planlandıkları bilgisini verdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar