İstihdam Gülyalı’dan olacak

Gülyalı Belediye Başkanı Tepe, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler’in seçim vaadinde bulunduğu çikolata fabrikasının açılışına istihdamın Gülyalı’dan olması koşuluyla katılacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 7.07.2020

İstihdam Gülyalı’dan olacak

Çikolata fabrikasının açılışına şartlı katılım

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe göreve geldiği süreçten bu güne sunduğu hizmetleri Karadeniz Ekonomi’yi ziyaretinde değerlendirdi. Bahane değil çözüm üretiyoruz diye sözlerine başlayan Tepe, Gülyalı’nın çözülmeyecek hiçbir sorunu olmadığını ama bu noktada birlik olmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; “1 yıldır belediyeyi ekonomik olarak biraz daha refaha erdirdiğimiz bir dönem yaşadık. Gelecekle ilgili olarak ciddi bir planlama içerisine girdik. Bu süreçte sarf ettiğimiz çabayı 3’üncü yılımızdan sonra çok daha fazla göreceğiz. Gülyalı 48 yıllık bir belediye ve ne yazık ki tüm sorunları 1 yılda çözmemiz imkansız. Ama biz yine de bunu başarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bahane değil çözüm üretiyoruz çünkü buna ihtiyacımız var. İlçenin çözülmeyecek hiçbir sorunu yok. Yeter ki birlik olup iletişimden kaçılmayalım.”

İçme suyu ve kanalizasyonla büyükşehir ilgileniyor

İlçe halkının şikayet ettiği konuların başında temiz içme suyu, kanalizasyon ve yol geldiğini belirten Tepe, “İlçemizin en önemli sorunları içme suyu, kanalizasyon ve yollar. Onların aşılmasını istiyoruz. Ordu’nun büyükşehir olması nedeniyle temiz içme suyu ve kanalizasyon problemi OSKİ tarafından yürütülen bir süreç. Ana yollar büyükşehir ara yollarsa bizim sorumluluğumuz altında. Biz kendi görev alanımızla ilgili betonlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Yeni yollar açarak mesafeleri kısalttık bunları devam ettireceğiz.” dedi.

Yarını değil 40 yıl sonramızı düşünüyoruz

Sadece altyapı çalışmalarıyla değil ilçeye değer kazandıracak projelerle ilgilendiklerinin altını çizen Tepe, “Ürünbey ve Yeniköy mahallesinin birleştiği noktaya ve kardeş belediyemiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceren Özdemir adına Turnasuyu mahallemize çocuk parkı yapıyoruz. Sokaklarından mutlu çocuk seslerinin yükseldiği bir Gülyalı için var gücümüzle uğraşıyoruz. Yolları belki biraz daha geç yapabiliriz ama çocukların erişim çağında eğlenme vaktinden alırsak onu telafi edemeyiz. Tabi sadece bunlar değil kadınların istihdamda var olması için projeler yürütüyoruz. El sanatları üreten tüm yurttaşlarımıza Gülyalı Belediye’si olarak alım garantisi veriyoruz. Kim ne üretiyorsa belediye olarak biz alıyoruz. Protokol ziyaretçilerine dışarıdan bir ürün değil kendi ürünümüzü veriyoruz ki ekonomik değer kendi içimizde kalsın. Ayrıca şu an karayolunun kenarında bulunan bir alana 8 dükkan yapıyoruz. 50 hektarlık alanda imar uygulaması çalışmalarımızı bu ay itibariyle bitiriyoruz. En büyük amacımız imar derdinden Gülyalı’yı kurtararak yapılaşmanın önündeki engelleri aşmak” dedi. Bazı projeler için de hukuki sürecinin sonlanmasını beklediklerini belirten Tepe şunları ekledi; “Turnasuyu Yaşam Vadi, balıkçı barınakları ve pazar yeri ile ilgili çalışmalar da hukuki sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Tüm bu projelerde bir sonraki seçimi değil 30-40 yıl sonrayı düşünerek hareket ediyoruz.”

Örnek olacak çalışmalar yürüttük

Pandemi süreci boyunca kiracılarından 3 ay ücret almama, akaryakıt desteğinde bulunma, gibi sunduğu hizmetlerle örnek olan Tepe “yokluğu paylaştık” diyerek şunları söyledi; “Bu süreç bize gösterdi ki var olan değerlerimize daha çok sahip çıkmamız lazım.  Bugüne kadar vatandaşımız belediyeye vergileriyle belediyeye katkı sağladılar biz de bu zor günlerde onlara destek olmak için elimizden geleni yaptık. Ordu-Gülyalı taşıyıcılar kooperatifimize ve taksici esnafımıza akaryakıt desteğinde bulunduk. Küçük esnafa olan borçlarımızın 500 bin liralık bir kısmını kapattık. Belediyemizin mülklerinde kiracı olan esnafımızdan 3 aylık kiralarını almadık. Balıkçı kooperatifimize gıda desteğinde bulunduk. Belediye hizmet binamızın boş durumda bulunan bir katını konaklama yapılabilecek şekilde misafirhaneye çevirerek sağlıkçı arkadaşlarımızın hizmetine sunduk. Hijyen çalışmalarımız devam ediyor. Yaptıklarımızın önce Ordu’da daha sonra Türkiye’de örnek olduğunu görmek bizi heyecanlandırıyor.”

İlçe halkına istihdam alanı açılmalı

Gülyalı’da açılan çikolata Cafe’nin açılışına çağrılmamasına ilişkin de açıklama yapan Tepe, Bu konuda çok rahatsız değilim ama şunu ifade etmek isterim ki biz aynı sandıktan çıktık. Eğer benle ilgili bir durum varsa kendiyle ilgili de var demektir. Gülyalı halkının vermiş olduğu karara büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere herkesin saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Başkanımızın seçimden önce çikolata fabrikası yapılacağı ile ilgili bir vaadi varmış büyük ihtimal onun açılışını birlikte yapacağız. Fakat o açılışa fabrikada istihdam eden kişilerin Gülyalı’dan olması koşuluyla katılacağız. Biz bu süreci Gülyalılara yakışır bir şekilde yürüttüğümüzü aldığımız geri dönüşlerle görüyoruz zaten.” ifadelerini kullandı. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar